Київ. 4 липня. УНІАН. У Києві відбулася презентація рекомендацій експертів Ради Європи, розроблених у співпраці з українськими медіа, щодо засад висвітлення ЗМІ виборчої парламентської кампанії в Україні з урахуванням мінімізації втручання в особисте життя осіб, які братимуть в ній участь.

Як повідомила сьогодні в ході презентації в УНІАН голова відділу із захисту персональних даних Ради Європи Софі Квасни, у РЄ вважають, що саме шляхом самоорганізації самоврегулювання ЗМІ вдасться краще, з уникненням конфліктів з суб’єктами виборчих перегонів висвітлювати перебіг кампанії. За її словами, практичні рекомендації покликані допомогти журналістам та редакціям коректно, згідно з європейськими стандартами та кращими практиками висвітлювати виборчий процес, враховуючи суспільний інтерес та, водночас, зважаючи на право людини на приватне життя.

У свою чергу голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий зауважив, що рекомендації розроблені вчасно, оскільки виборча кампанія фактично стартує разом із вступом в дію закону про захист персональних даних. "Рекомендації - це та підстраховка, яка не дасть нам зірватися з під куполу з дроту, по якому ми з вами будемо ходити в цю виборчу кампанію", - сказав він, додавши, що тим не менше скарг на ЗМІ уникнути не вдасться - вони будуть надходити і від безпосередніх кандидатів перегонів, і від партій та громадських організацій. Водночас В.Мостовий висловив сподівання, що рекомендації найближчим часом будуть розміщенні на сайті НСЖУ, Комісії з журналістської етики, Незалежної медіа-профспілки тощо.

Відео дня