Київ. 3 липня. УНІАН. Влада намагається перешкодити лідеру партії УДАР Віталію Кличку спілкуватись з виборцями, проти нього застосовується «чорний піар».

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представники громадських організацій, які виступали організаторами туру В.Кличка Київщиною.

Зокрема, голова ГО «Громадський захист Київщини», депутат Броварської міської ради, оголошений майбутнім кандидатом у депутати від партії УДАР, Павло Різаненко повідомив, що під час підготовки поїздки В.Кличка до Броварів та Березані організатори зіткнулися з конкретними спробами з боку місцевої влади зірвати захід, з хвилею «чорного піару» і спробами провокацій безпосередньо під час мітингу.

Відео дня

П.Різаненко зауважив, що, наприклад, у Броварах місцева влада заборонила мітинг В.Кличка у зв'язку із "загрозами тероризму" під час проведення Євро-2012. При цьому в рішенні влади, за словами депутата, наголошувалось, що у Броварах розташовано готелі, де розміщувались уболівальники. Він звернув увагу, що це не завадило проведенню заходів у місті представникам Партії регіонів.

За словами П.Різаненка, незважаючи на ршення В.Кличка перенести мітинг з 2 на 30 червня, комунальні служби Броварів напередодні запланованого мітингу почали "ліквідовувати техногенний колапс, що раптово виник на площі Свободи у Броварах". Він продемонстрував відео, де комунальники саме у час, коли мав відбуватись мітинг, щось почали ремонтувати на центральній площі міста.

За його словами, навіть 30 червня, коли мітинг у Броварах все ж відбувся, на зібранні з'явились люди, які тримали провакативні стосовно В.Кличка плакати.

Як повідомив політолог, громадський діяч Євген Золотарьов, 29-30 червня В.Кличко здійснив поїздки Київською областю, у тому числі побував у Яготині, Березані, Згурівці, Броварах, і в цих містах розповсюджувались листівки з антирекламою. "Великий наклад листівок дає підстави говорити, що без сприяння влади поширити таку велику кількість листівок не можливо", - зауважив Є.Золотарьов.

Учасники прес-конференції представили друковані агітаційні матеріали без вихідних даних, у яких, серед іншого, ставиться питання: чи не краще б В.Кличку балотуватись до німецького парламенту.

На переконання Є.Золотарьова, подібні листівки не сприймаються українськими громадянами, навпаки, люди розумітимуть, що якщо влада бореться з політиком, то він є справжнім опозиціонером

Є.Золотарьов зауважив, що подібні дії влади є контрпродуктивними, оскільки шкодять не стільки В.Кличку, скільки іміджу влади та України в цілому.

Він наголосив, що партія УДАР звертає увагу влади на те, що якщо уся виборча кампанія проходитиме таким чином, то Україну буде викреслено із списку демократичних країн. "Якщо все піде так і далі, Україні загалом загрожує ізоляція, а українській владі буде видано «вовчий квиток», і всі ці діячі, навіть місцеві, можуть опинитись невиїзними", - заявив Є.Золотарьов.