Київ. 27 червня. УНІАН. На Кубку світу з перукарського мистецтва в Таїланді, що проходив у травні-червні, українські майстри завоювали ІІ та IV місця в індивідуальній першості, спеціальний приз за креативний образ, а також три медалі та чотири дипломи.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент Української Федерації перукарського мистецтва Павло Веремеєнко.

“2012 рік, як і попередні роки, був відзначений тріумфом українських перукарів на світовій арені. Те, що наші майстри – призери, доводить що наші майстри і Україна є серед тих, хто формує світову моду”, - наголосив П.Веремеєнко, пояснивши, що саме такі чемпіонати, де змагаються найкращі світові перукарі, мають великий вплив на майбутню моду в зачісках та стрижках.

Відео дня

За його словами, команда мережі салонів “Лонда” – лідер Федерації перукарського мистецтва – готувалась до конкурсу впродовж двох років, одразу після перемоги свого представника Володимира Ніколаєва на Кубку світу з перукарського мистецтва 2010 року в Німеччині, де він здобув золото.

Команду в Таїланді представляли 13 осіб, серед яких був і В.Ніколаєв - топ-майстер та капітан команди, а також три майстри мережі салонів «Лонда» - гранд-майстри Наталія Богомолова та Станіслав Бєлишев і стиль-майстер Володимир Гайдук.

За словами директора мережі салонів “Лонда” Лариси Шляхти, понад 250 переможців конкурсів вже подарувала столиці команда “Лонди”.

“Конкуренція між перукарями-майстрами була і буде завжди. Тому проведення конкурсів перукарів стало умовою розвитку їх мистецтва, джерелом нових ідей та напрямів моди”, - зазначила вона.

В Таїланді за Кубок світу боролися представники більше 30 країн світу, однак до фіналу дійшли 300 найкращих учасників конкурсних номінацій. Змагання проводились в семи різних номінаціях.

“В.Гайдук був представлений на чемпіонаті в номінації «вечірня жіноча зачіска». Він вів свою модель, з якою готувався заздалегідь, і завоював для України срібну медаль та Кубок у цій номінації”, - зазначила Л.Шляхта. У свою чергу Н.Богомолова в Бангкоку виступила в номінації «жіноча стрижка» та «стиль» і зайняла четверте місце серед 56-ти учасників, що змагались за Кубок. С.Бєлишев, який брав участь у цій же номінації, отримав спеціальний приз за креативний образ.

“Ми дуже пишаємося нашими майстрами. Три майстри, які були делеговані для участі в чемпіонаті світу, завоювали для України нагороди. Це були індивідуальні змагання. Зараз наша команда готується до участі в Чемпіонаті світу, який буде проходити в жовтні у Мілані, але це буде вже командний залік”, - повідомила Л.Шляхта, висловивши сподівання на новий успіх.