• 12 млн. осіб в Україні мають банківський кредит або депозит.
  • Обсяг проблемних кредитів перевищує 70 млрд. грн.
  • 1,5 мільйони вкладників кредитних спілок не мають гарантій повернення внесків.
  • Чи потрібен правовий захист держави споживачам фінансових послуг?
  • Де межа законності у діяльності колекторських компаній?

Діалог та співпраця фінспоживачів, регуляторів та всіх учасників фінансових ринків – основа довіри та сталого розвитку фінансового сектору і країни в цілому.

Громадські організації об’єдналися у «ФЕДЕРАЦІЮ СПОЖИВАЧІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ»

Засновники: Всеукраїнська громадська організація «Захисту прав споживачів фінансових послуг», Всеукраїнська громадська організація «Господарі землі», Всеукраїнська громадська організація «Рада юристів України» та Громадська організація «Рада конкурентоспроможності України».

Відео дня

Головою Федерації обрано народного депутата України – Юрія Полунєєва

13 липня 2012 року на «Другому Всеукраїнському з’їзді споживачів фінансових послуг», який відбудеться в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український Дім» (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) , до Федерації приєднуються більш ніж 120 громадських організацій, професійних об’єднань учасників фінансових ринків, асоціацій кредитних спілок, об’єднань колекторського бізнесу, що охоплюють інтереси мільйонів вкладників, позичальників та інших споживачів фінансових послуг.

Основною метою діяльності Федерації є згуртування громадських організацій України для більш ефективної розробки та прийняття законів та нормативно-правових актів, здійснення громадського контролю за дотриманням норм законодавства щодо захисту прав споживачів фінансових послуг, підвищення рівня фінансової грамотності населення, надання інформаційно-консультативної та юридичної допомоги членам Федерації тощо.

Серед першочергових завдань Федерації - підтримка та просування законопроектів, які системно посилюють сферу захисту прав споживачів фінансових послуг, у тому числі: щодо тимчасової заборони колекторських послуг; відстрочки сплати платежів за кредитними договорами, забезпеченими іпотекою у зв'язку з втратою позичальником постійного місця роботи; про формування цивілізованого ринку споживчого кредитування; щодо створення на фінансових ринках України системи захисту користувачів фінансових послуг; про гарантування вкладів членів кредитних спілок на депозитні рахунки; щодо захисту прав інвесторів на фондовому ринку; щодо розробки реальних механізмів та умов повернення вкладів Ощадбанку СРСР тощо.

Запрошуємо до співпраці громадські організації та учасників фінансового ринку.

Для більш детальної інформації: тел.: +38 (044) 353-07-82, e-mail: office@finnet.info