Київ. 12 червня. УНІАН. Більшість нинішніх народних депутатів України не мають досвіду проведення виборчих кампаній у мажоритарних округах.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив директор компанії “Berta Communications” Тарас Березовець

“Безперечно, мажоритарна компонента, яка повернулась до виборів вперше після десятирічної перерви (з парламентських виборів 2002 року - УНІАН), викликає дуже багато інтриг. Насамперед, тому, що велика кількість кандидатів, в тому числі серед діючих депутатів, ніколи не пробували, що таке мажоритарка”, - сказав Т.Березовець.

Відео дня

За його словами, серед нинішніх депутатів Верхової Ради досвід участі у виборах в мажоритарних округах мають лише 86 народних депутатів, або 20%.

“Зрозуміло, що за цей час розгубились і досвід, і спеціалісти. В тій кількості, яка існувала, їх зараз немає”, - наголосив Т.Березовець.

В той же час голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що повернення “мажоритарки” є кроком назад у виборчому процесі.

“Головне зрозуміти, наскільки в цій кампанії важливим буде, за кого голосуватиме виборець, наскільки важлива для нього буде політична чи партійна складова. На виборах 2002 року ми мали приклади, коли виборці голосували за Комуністичну партію, а в мажоритарному окрузі за кандидата, який є представником великого бізнесу. І тут не було жодного дисонансу”, - сказав О.Черненко.

Також він висловив думку, що депутат-мажоритарник має відстоювати інтереси конкретного виборця конкретного регіону.