Київ. 6 червня. УНІАН. У Києві презентували Російсько-українську молодіжну палату (РУМП), створену 18 травня за ініціативи ряду українських і російських громадських об'єднань у рамках Першого міждержавного молодіжного форуму «Молодь без кордонів» у Вороніжі.

Презентували цю молодіжну палату сьогодні в агентстві УНІАН її представники: Артем Зубков (Молодіжний парламент Воронізької області), Андрій Коваленко (Євразійський союз молоді), Андрій Мельков (Молодіжна громадська палата Росії); Сергій Власенко (Вірне козацтво); Дмитро Перлін (Союз громадян України); Володимир Рогов (Слов'янська гвардія).

За інформацією В.Рогова, у день створення палати документ про її формування підписали представники 21 громадської організації, а на сьогодні до неї увійшли вже представники більш як 60 організацій.

Відео дня

А.Мельков підкреслив, що це неполітичне об'єднання, ключовим напрямом діяльності якого стане підтримка молодіжної громадської дипломатії і розвиток співпраці молоді двох країн.

Як повідомлялося на прес-конференції, на сьогодні створено ініціативну групу РУМП, яка формує «пакет проектів», що реалізовуватимуться.

Це, наприклад, програми з обміну студентством; стажування молодих політологів, істориків, соціологів з України у Держдумі Росії, і навпаки – фахівців з Росії у парламенті України.

Зокрема, він повідомив, що РУМП 14 червня організує телеміст між Києвом і Москвою за підтримки Центру соціально-консервативної політики на тему: «Україна між Росією і Євросоюзом в контексті парламентських виборів. Погляд молодих лідерів Росії і України».

За словами учасників прес-конференції, в об'єднання надходить багато звернень від молоді з пропозицією приєднатися до проекту, взяти участь у ньому. «Представники Донецька, Криму та інших організацій з усієї України хочуть відійти від політики і хочуть дійсно розвивати добросусідські чудові відносини, не пов'язані ані з виборами, ані з якимись політтехнологіями», - заявив Д.Перлін, який представляє Союз громадян України, додавши, що поки підтримка проекту більше йде з російської сторони.

«Ми маємо пропонувати і свої ідеї. І переконаний, що ці ідеї будуть підтримані найширшим громадським рухом», - додав він.

На сьогодні проект представлено в соціальних мережах, але незабаром планується відкриття офіційного сайту РУМПу.

Як підкреслив В.Рогов, палата не матиме управлінської «вертикалі», не матиме вождів. «Всі організації, які увійдуть до неї, матимуть рівні права. Ми розраховуємо на кумулятивний ефект, на ефект взаємної інтеграції, взаємної допомоги», - сказав він.