Київ. 1 червня. УНІАН. Партія “Україна – Вперед!” почала формування виборчого списку на парламентські вибори шляхом відбору кандидатів через свій сайт.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила лідер партії Наталія Королевська.

Н.Королевська заявила, що кандидатом на виборах до Верховної Ради від її партії зможе стати будь-який охочий, і назвала таку процедуру відбору “формуванням Народного списку”.

Відео дня

“Ми з 1 червня розпочали проект Народний список. Кожен зможе стати кандидатом та взяти участь у всенародному відборі. Ми надамо політичний ліфт громадським лідерам, які своїми справами заслужили довіру людей. Це – наша альтернатива владі, старій політиці та старим політикам, які багато обіцяли 20 років, але нічого не зробили”, – сказала вона.

Перший заступник голови партії Євген Суслов розповів, що для того, аби отримати можливість потрапити до списку, необхідно заповнити анкету на офіційному сайті партії, після чого ці дані будуть розглянуті та винесені на внутрішньопартійну дискусію до 19 червня.

За його словами, наступний етап – це винесення кандидатур на всенародне обговорення, яке триватиме з 20 червня по 27 липня. Він сказав, що голосувати за кандидатів, які сподобалися, зможе кожен громадянин України на тому ж таки сайті партії або у вуличних пунктах для голосування. “У разі перемоги в рейтинговому голосуванні учасник списку стане кандидатом у народні депутати від партії “Україна – Вперед!”, – запевнив Є.Суслов.

Н.Королевська також заявила, що її партія не буде об’єднуватись з жодною іншою політичною силою напередодні виборів, зокрема з опозиційними партіями. «Ми поважаємо вибір усіх демократичних сил», - сказала лідер партії, проте, за її словами, “Україна – Вперед!” вирішила йти на парламентські вибори самостійно.

“Наша задача – об’єднуватись не з політиками, яким не довіряють..., які за допомогою маніпуляцій хочуть зібрати якомога більше голосів, а об’єднуватись з громадськими лідерами”, – заявила Н.Королевська.