Київ. 30 травня. УНІАН. До Євро-2012 близько 600 українських лікарів державних медичних установ пройшли навчання англійської мови.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова благодійного фонду "Благо" Родіон Бутко, підбиваючи підсумки проекту фонду Open Healthcare English 2012.

За його словами, проект тривав з 1 вересня 2011 року до 20 травня 2012 року і був схвалений міжнародними експертами, Міністерством охорони здоров'я України, профільними управліннями міських і обласних держадміністрацій.

Відео дня

Р.Бутко зазначив, що бажання навчатися англійської мови висловила тисяча медиків з Києва і Донецька, але дипломи одержали тільки близько 600.

«Програма по-своєму унікальна, подібних експериментів ще не проводили добродійні фонди. 13 лікарень Києва і три лікарні Донецька було задіяно в навчальній програмі», - повідомив Р.Бутко.

Він також зазначив, що під час реалізації проекту почали надходити запити і від інших бюджетних організацій, які задіяні в підготовці до чемпіонату, зокрема від прикордонників Донецького аеропорту. За півтора місяці практику пройшли близько 100 прикордонників.

За словами Р.Бутка, на реалізацію проекту було виділено близько 3 млн. грн.

Директор Департаменту УЕФА із зв'язків з органами державної влади Андреас Шер зазначив, що організація відповідного рівня медичного обслуговування під час чемпіонату передбачає також можливість медичного персоналу спілкуватися з гостями та уболівальниками англійською мовою.

«Ми повинні створити комфорт для гостей та уболівальників і, природно, це включає спілкування і можливість пояснити ситуацію. Тому така програма має велике значення», - сказав він.

«Думаю, що у медичного персоналу, який пройшов цю програму, буде можливість застосувати свої знання і навики. Дуже сподіваюся, що йтиметься про надання першої медичної допомоги, що не буде багато випадків госпіталізації, але, проте, ми повинні бути готові до різних сценаріїв. Тепер я упевнений в тому, що ми зможемо надати високий рівень послуг для іноземних уболівальників», - додав А.Шер.