Київ. 29 травня. УНІАН. У Києві відбулася презентація німецькомовного видання "Абетка моєї країни України", створеної у рамках громадянської ініціативи та заснованої на творах дітей.

Видання було представлено сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Це перше у світі видання, яке розповідає у такому форматі про окрему державу. І це перше видання, написане не творчими людьми, а дітьми. "Абетка моєї країни" є першим кроком у реалізації міжнародного проекту — українські діти пропонують дітям інших країн створювати такі абетки про їхні країни. І таким чином, організувати естафету миру", - сказав автор проекту, директор видавництва "Інформ Україна" Олександр Помиткін.

Відео дня

За його словами, у написанні творів для книги брали участь школярі з різних регіонів України. "Ми вийшли поки ще на тираж у одну тисячу екземплярів. Але ми цю книгу видавали за власні кошти", - додав він.

О.Помиткін нагадав, що у 2009 році також за громадянською ініціативою було видано "Абетку моєї країни України" українською мовою. "У німецькомовному виданні представлені нові дитячі твори, завдяки яким діти інших країн можуть уявити, якою країною є Україна", - пояснив видавник.

"Цей проект дуже важливий. Тому що саме завдяки йому можна представити Україну на новому рівні, це може покращити імідж України, її досягнення. Я думаю, що зараз на нас лягає дуже велика відповідальність — розповісти своїм ровесникам про нашу країну", - сказала у свою чергу одна з переможниць проекту, автор одного з творів, учениця 9 класу Скандинавської гімназії Києва Ані Гаган.

Ще одна переможниця проекту, учениця 5 класу школи № 8 міста Самбір Львівській області Оксана Зремляк вважає, що такі книги мають видаватися не лише німецькою, а й іншими іноземними мовами. "Писати твір було дуже відповідальною справою, адже книжки пишуть дорослі люди і письменники, а тут нам випала нагода написати не просто твір, а цілу книжку про нашу Україну. Коли я писала твір, я уявляла дитину з іншої країни, якій я нібито розповідаю про свою державу. Я старалася використати такі слова, щоб вона мене зрозуміла і полюбила мою країну так, як люблю її я", - зазначила вона.