Київ. 25 травня. УНІАН. Визначено переможців 6-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт серед студентів 2012 року.

Переможців конкурсу оголосив на прес-конференції в УНІАН голова організаційного комітету конкурсу, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України Петро Петриченко.

Зокрема він повідомив, що в шостому Всеукраїнському конкурсі наукових робіт серед студентської молоді взяли участь студенти з 58 вищих навчальних закладів з усіх регіонів України. Журі конкурсу відібрало 50 кращих робіт та прийняло рішення опублікувати їх у спеціальному збірнику. 15 найкращих робіт визнано лауреатами конкурсу.

Відео дня

Переможцями у номінації «Кращий вищий навчальний заклад України 2012 року» стали Буковинський державний фінансово-економічний університет, Таврійський державний агротехнологічний університет, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського. За словами П.Петриченка, студенти цих вишів взяли найбільш активну участь у конкурсі.

“Діяльність цих вищих навчальних закладів заслуговує найвищої оцінки, а їх робота з підготовки та виховання наукових талантів серед студентів є вагомим вкладом в розбудову нашої держави. Ми щиро поздоровляємо студентів та керівників вищих навчальних закладів, які стали переможцями шостого Всеукраїнського конкурсу на кращу наукову роботу серед студентської молоді”, - сказав П.Петриченко.

Він побажав учасникам конкурсу подальшого натхнення, найкращих здобутків, міцного здоров’я, щастя, значних успіхів в навчанні і великих творчих перемог. Також під час церемонії студенти-переможці конкурсу отримали «Збірник кращих робіт» та дипломи.

“Науковий рівень та авторитет цих конкурсів весь час зростає. Йде збагачення новими науковими ідеями, новими підходами до вирішення проблем. Конкурси стали плацдармом проби сил студентів, виявленням талановитої молоді та відіграють значну роль у формуванні молодого інтелекту української нації. В цих конкурсах молодь проявляє свої найкращі якості потенційних науковців, рівень окремих робіть є досить високим”, - зазначив П.Петриченко.

6-й Всеукраїнській конкурс наукових робіт серед студентів 2012 року проходив за сприянням та підтримки Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва та фінансів. За час проведення конкурсів, в них взяло участь понад 1600 студентів, 376 з них стали переможцями.