На чемпіонаті світу з боксу серед жінок українська збірна увійшла до «п'ятірки» найсильніших

Вперше в історії вітчизняного боксу українська спортсменка Марія Бадуліна завоювала «золото» у ваговій категорії до 69 кг.

У боксі тільки дівчата

Відео дня

21 травня у Держслужбі молоді та спорту України вшановували дівчат – членів вітчизняної боксерської збірної. Участь у прес-конференції взяли голова Державної служби молоді і спорту Равіль Сафіуллін, президент Федерації боксу України Володимир Продівус, чемпіонка світу з боксу серед жінок Марія Бадуліна, головний тренер збірної Микола Хаджіогло, тренер чемпіонки Сергій Гордієнко та інші.

Упродовж двох тижнів в китайському місті Циньхуандао 305 спортсменок з 71 країни сходилися в жорстких поєдинках, підтверджуючи, що бокс – не тільки чоловічий вид спорту. На сьомому чемпіонаті світу був розіграний комплект медалей в десяти вагових категоріях – до 48 кг, до 51, до 54, до 57, до 60, до 64, до 69, до 75, до 81 і понад 81 кг

У фіналі боротьби за «золото» киянка Марія Бадуліна з рахунком 14:8 (2:1, 4:3, 2:2, 6:2) перемогла американку Ракель Міллер, що одержала «срібло». Бронзові медалі у ваговій категорії до 69 кг дісталися Марішель Йонг з Голландії та росіянці Ірині Потєєвій.

Перемога вітчизняної спортсменки – серйозна заявка на участь в Олімпіаді. На жаль, за умовами змагань, ліцензії на Ігри до Лондона розподілялися серед учасниць у вагових категоріях до 51, до 60 і до 75 кілограмів.

«Особливо приємно, що бокс розвивається у всіх областях України, - відзначив Р.Сафіуллін. – Успішний виступ на чемпіонаті світу – це підтвердження високого рівня підготовки українських спортсменів, свідоцтво зростання їх майстерності і міжнародного престижу».

У боксі тільки дівчата

Сьогодні бокс представлений у всіх регіонах країни. Більше 33 тисяч наших співгромадян регулярно займаються цим видом спорту під керівництвом понад 1,1 тисяч тренерів.

Відзначаючи масовість і популярність боксу, президент Федерації боксу України В.Продівус подякував керівникам столичної боксерської сім'ї, що виховала нинішню чемпіонку світу. «Кирило Шевченко, Олександр Ліщенко, Артур Палатний, Олег Коломієць, інші спортивні менеджери буквально душу вкладають у підготовку своїх підопічних, - підкреслив президент ФБУ. – Прикро, звичайно, що переможниця у ваговій категорії до 69 кг не одержала олімпійську ліцензію. Проте, наша країна голосно заявила про себе після Олімпіади-2008 в Пекіні. За цей період вітчизняні боксери завоювали 12 медалей на світових рингах і 23 – на європейських. Восени минулого року українська чоловіча збірна з боксу визнана найсильнішою в світі. Загалом нашими боксерами завойовано 7 олімпійських ліцензій на участь в Іграх в Лондоні».

«Я знаю настрій команди, - сказав у коментарі УНІАН В.Продівус. – І тому упевнений: сьогоднішній прорив наших дівчат до «золота» буде обов'язково закріплений переконливими перемогами на олімпійських та інших престижних рингах. У нас один з найкращих у світі тренерський склад, інші забезпечуючі спортивні структури. Держава бачить і високо оцінює зусилля і досягнення чемпіонів, національної Федерації боксу. Про це кожного разу замислюєшся, коли в світових спортивних столицях на честь наших чемпіонів звучить гімн України, піднімається наш Державний прапор, а трибуни розцвічуються жовто-блакитними прапорцями в руках уболівальників. Масовість боксу в Україні – гарантія підготовки яскравих індивідуальностей на світовому боксерському небосхилі».