15 травня 2012 року в місті Біла Церква на базі Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів відбулася презентація пілотного проекту навчання комп’ютерній грамотності для закладів освіти області, якою фактично розпочато проект «Електронна школа» в Київській області.

Мета пілотного проекту «Електрона школа» – вдосконалення знань та професійних навичок районних представників управління освіти та науки Київської обласної адміністрації, директорів учбових закладів та педагогічного складу шкіл, підвищенні рівня культури використання Інтернету учнями.

Серед питань які розглядалися під час презентації, були:

Відео дня

загальні засади пілотного проекту «Електрона школа» в Київській області;

основні напрямки проекту (безпека дітей в Інтернеті, оволодіння сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями, створення освітнього середовища навчального закладу);

тренінг за програмою «Онляндія – безпека дітей в Інтернеті».

На презентації були присутні представники Київської обласної державної адміністрації, представники 13 учбових закладів Київської області, в яких запроваджено пілотний проект, представники компаній – учасників проекту.

Пілотний проект «Електронна школа» є ініціативою Київської обласної державної адміністрації за сприяння голови Київської обласної держаної адміністрації Анатолія Присяжнюка та при безпосередній участі компаній «Microsoft Україна»,«Українські новітні технології» (ТМ «Фрешетел»), ПрАТ «Датагруп» та ТОВ «СВ-консалтинг».

Цей проект є першим в Україні, в якому беруть участь виробник програмного забезпечення, провайдери високошвидкісного Інтернету та координатор проекту - консалтингова компанія, яка спеціалізується на консультаційних послуг у галузі інформаційно-комунікаційних технологій та залученні інвестицій. Саме така співпраця за сприяння Київської обласної державної адміністрації стане запорукою успіху проекту «Електрона школа» в Київській області.

Пілотний проект «Електрона школа» є другою фазою масштабної освітянської програми Київської обласної державної адміністрації. На першому етапі адміністрація вже забезпечила високошвидкісним доступом до мережі Інтернет понад сто шкіл області.

Навчальним тренінгом в Білій Церкві розпочато наступну фазу проекту, яка передбачає підвищення рівня комп’ютерної грамотності педагогічного складу та учнів Київщини.

В рамках проекту «Електрона школа» передбачається модернізація комп’ютерного парку Київської області із використанням ліцензованого програмного забезпечення, надання доступу до платформи нового покоління для навчання та спілкування - Microsoft Live@edu, методичне навчання директорів, вчителів та учнів з питань застосування комп’ютерних технологій у навчанні, виховання навичок комп’ютерної безпеки та культури поведінки при застосуванні ресурсів світової мережі Інтернет.