Київ. 15 травня. УНІАН. В Україні стартував новий Інтернет-проект "Поети".

Про це сьогодні прес-конференції в УНІАН повідомив автор ідеї та режисер проекту Дмитро Сан.

"Перші 10 серій ми присвятили українській національній збірній з футболу, яка буде грати у фінальній частини чемпіонату Європи. Ми хочемо своїми віршами підтримати нашу команду, налаштувати її на супергру і допомогти їй у перемозі", - сказав Д.Сан.

Відео дня

За його словами, перша серія проекту вже розміщена на офіційному сайті проекту — www.poety.com.ua. Режисер уточнив, що україномовні вірші для цього проекту писав Олександр Високий, а російськомовні - група авторів.

"Я з задоволенням погодився брати участь у цьому проекті, тому що це цікаво. Я теж хочу підтримати наших футболістів. Будемо сподіватися, що він сподобається людям", - додав актор Дмитро Ступка.

У свою чергу співпродюсер проекту Олександр Омельянов звернув увагу на те, що проект просуває нову форму поезії. "Відеопоезії у нас чомусь практично немає, хоча форма подачі дуже цікава. Я не виключаю, що деякі наші вірші стануть новими промовками для наших українських фанатів", - зазначив він.

Д.Сан повідомив, що до початку матчів чемпіонату Європи з футболу в Інтернеті будуть розміщені 10 серій проекту "Поети".