Київ. 8 травня. УНІАН. 15 травня в Києві пройде «Національний форум профспілкових організацій і підприємництва». Тема форуму: «Від Податкового до Трудового кодексу. Стратегія перетворення українців на націю рабів і жебраків».

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Всеукраїнського комітету «Наступ» Руслан Секела.

Він зазначив, що учасники заходу проаналізують ситуацію, що склалася в державі з підприємницьким і суспільними рухами з моменту ухвалення Податкового кодексу, і звернуться до всіх протесних груп суспільства із закликом «об'єднати зусилля в боротьбі з чинною владою».

Відео дня

Р.Секела підкреслив, що та боротьба, яку вели підприємці поодинці, не принесла очікуваних результатів, і вимоги бізнесу були проігноровані владою.

«Фактично є дві мети, які ми ставимо перед Національним форумом - це консолідація всіх підприємницьких суспільних об'єднань, які ще залишилися живими після півтора року розколу і цькування з боку влади, і також Національний форум оголосить максимальну мобілізацію підприємницьких і суспільних кіл, - повідомив Р.Секела. - Ми звертатимемося до всіх протесних груп (це чорнобильці, афганці), на форумі будуть представники фермерів, студентів, для консолідації наших зусиль, адже ми розуміємо, що тільки разом ми можемо досягти якоїсь мети».

Також Р.Секела підкреслив, що Національний форум можливо є останнім шансом прийняти до парламентських виборів підготовлені підприємцями зміни до законодавства.

«Після виборів ми розуміємо, що буде тотальна диктатура і нікому нічого не буде цікаво», - додав Р.Секела.

Представник ВОО «Народна рада» Наталія Шарапова, посилаючись на дані ООН, повідомила, що на сьогодні 80% населення України знаходиться за межею бідності і за минулий рік, рік роботи нового Податкового кодексу, населення України збідніло на 10%.

Також вона зазначила, що в розвинених країнах податкові надходження від малого і середнього бізнесу становлять більшу частку в загальному обсязі надходжень у скарбницю країни. В Україні ж підприємництво змушене думати не про розвиток, а про виживання.

«На сьогодні нас поставили в умови виживання. З 4,2 млн підприємців, які були зареєстровані в 2010 році, вже майже 2 млн припинили діяльність або пішли в тінь, частина підприємців були змушені перенести бізнес в інші країни, адже за існуючими законами працювати в нашій країні нереально», - сказала Н.Шарапова.