Київ. 24 квітня. УНІАН. Страхова компанія «Оранта-Життя» і Міжнародний Соломонів Університет (МСУ) почали реалізацію проекту, спрямованого на надання студентам вищих навчальних закладів захисту від ризиків, що можуть призвести до відсутності можливості у студента сплачувати за навчання.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник голови правління СК «Оранта-Життя» Рустем Галієв, проект «Опіка заради майбутнього» передбачає гарантування оплати вартості навчання у разі непередбачених подій, що стосуються життя, здоров'я й працездатності одного з батьків, який є основним годувальником у сім'ї студента, й платником за договором навчання. Так, договір страхування покриває ризики, пов'язані: зі смертю з будь-якої причини (внаслідок нещасного випадку або хвороби); інвалідністю 1-2 груп із будь-якої причини (внаслідок нещасного випадку або хвороби); критичними захворюваннями (інсульт, інфаркт, рак тощо).

За інформацією Р.Галієва, середня вартість страхового покриття становить близько 300 грн на одного студента на рік, при цьому СК несе відповідальність у повному обсязі й забезпечує оплату вартості навчання до закінчення студентом навчального закладу.

Відео дня

Як зазначив доктор економічних наук, професор, ректор МСУ Олександр Розенфельд, усі витрати на страхування студентів покриваються за рахунок власних коштів вищого навчального закладу.

«Студент за це не платить», - сказав О.Розенфельд.

При цьому він зазначив, що «це не одиничний акт милосердя», а чіткий механізм, який дасть можливість студентам здобувати освіту, незважаючи на мінливості долі.

У СК «Оранта-Життя», посилаючись на неофіційну статистику, повідомили, що на кожних 100 студентів доводиться близько трьох випадків, пов'язаних із важкою хворобою або смертю одного з батьків, що може стати приводом припинити навчання через брак коштів.

Р.Галієв повідомив, що на сьогодні цей проект реалізується лише з МСУ, при цьому він не виключає, що ним зацікавляться й інші вищі навчальні заклади .

Довідка УНІАН. Страхова компанія «Оранта-Життя» заснована в 1998 році й спеціалізується на наданні повного спектру послуг зі страхування життя.

Міжнародний Соломонів університет (МСУ) - один із найбільших недержавних вищих навчальних закладів України - був заснований у 1991 році з орієнтацією на сучасні світові стандарти вищої освіти. Навчальний процес у МСУ почався з 1 вересня 1993 року.