Київ. 24 квітня. УНІАН. 12 тисяч лікарів в Україні – терапевтів і неврологів - отримають підписку на сучасні медичні видання «Therapia. Украинский медицинский вестник» и «The Lancet Neurology».

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в УНІАН, присвяченій старту Всеукраїнської освітньої кампанії «Сучасні медичні знання – кожному лікарю».

Учасники заходу повідомили, що у рамках проекту українські лікарі будуть підписані на спеціалізовану медичну періодику, а також матимуть можливість відвідувати практичні семінари за участі провідних українських фахівців.

Відео дня

Народний депутат, екс-міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж розповів, що у 2012 році на сучасні медичні журнали підписано 12 тисяч лікарів – терапевтів та невропатологів.

«У професії лікаря відсутність знань – це трагедія, яка не може бути компенсована ні бюджетним фінансування, ні надсучасним медичним обладнанням. Підписка на європейські журнали надасть лікарям доступ до сучасної інформації, до сучасних напрацювань відповідних галузей,» - наголосив В.Корж.

Він також закликав представників бізнесу долучитися до співпраці для подальшого просування програми.

«Жодне потужне міністерство і влада у цілому не в змозі вирішити у короткий термін низку проблем, які накопичилися за 20 років незалежності. Без сучасних знань, без доступу до інформації, яка є у світі, Європі і навіть у нашій країні, ми сьогодні приречені до відставання. Наша медицина ніколи не наблизиться до європейської, якщо наші лікарі не будуть постійно не «прямому» зв’язку з наукою та її досягненнями», - підкреслив В.Корж.

У свою чергу голова представництва компанії «Nycomed: a Takeda Company» в Україні Євген Заїка, підкреслив, що фармкомпанія продовжує розвивати програми соціальної корпоративної відповідальності.

«Минулого року, з метою забезпечення доступу до якісних медичних знань, у одному з пілотних регіонів ми підписали лікарів та ФАПи на медичну періодику – довідники з фармпрепаратів та тактики лікування. Далі ми вирішили розвинути у цьому ключі цю ініціативу: цього року за допомоги Міжнародного благодійного фонду «Ланцет» наважилися на масштабну акцію – підписати 7 тисяч українських неврологів та 5 тисяч терапевтів», - зазначив Є.Заїка.

Він підкреслив, що загальна вартість цієї акції - понад 10 мільйонів гривень, тому «без партнерів її реалізувати не можна було б».