Київ. 19 квітня. УНІАН. У Києві відбулась презентація книги лікаря і мандрівника Миколи Хоміча “Ночь русалки”.

Презентація пройшла сьогодні в агентстві УНІАН.

Збірка творів М.Хоміча видана видавництвом “Фоліо”. Наклад - 1 тисяча екземплярів.

Відео дня

Як сказав автор, це перша його книга, досі він займався «зовсім не літературною діяльністю». За його словами, “Ночь русалки” є своєрідною сповіддю людини, яка, доживши до певного вікового рубежу, задалася питанням: ”Хто я і навіщо тут?”.

За словами М.Хоміча, умовно книгу можна розділити на три частини, у яких він намагався дати відповідь на питання: “Хто ми, звідки прийшли і куди йдемо?”. Отже, у книзі є три розділи: “Нічь русалки”, “Думки в дорозі”, “Як я став чоловіком”.

Зокрема, автор пише про любов до Києва і до найкрасивіших жінок у світі. “Це спроба зрозуміти таїнство міста, його витоки. Це спроба доторкнутися до його коріння – древнього, язичницького, християнського, від якого, напевно, і йде його чаклунський, ведьмацький дух”, - сказав М.Хоміч.

Також, за його словами, книга є вдячністю нащадка Адами і Єви – “праматері усіх матерів, за те саме ябулко, яке вона змусила колись зірвати із Древа Пізнання”.

Як сказав М.Хоміч, його музою була дружина, з якою від поряд уже 37 років і знайомий зі шкільної парти.

Письменник повідомив також, що планує продовжити літературну творчість і має намір випустити трилогію.

За словами генерального директора видавництва “Фоліо” Олександра Красовицького, у сучасному світі успішні автори – це ті, хто пише між жанрами.

“Ця книга написана між жанрами. Це роман подорожей, це роман езотеричний, це книга про українську або навіть слов’янську міфологію. З тих, кого ми видаємо та кому вдалося чогось досягти, саме це потрапляння між жанрами може забезпечити читача і приводить до ринкового успіху і знаходження свого читача”, - зазначив О.Красовицький.