Київ. 13 квітня. УНІАН. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що майбутня виборча кампанія з виборів до Верховної Ради України буде найбільш корумпованою за останній час.

Таке припущення О.Голобуцький висловив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Ця кампанія, швидше за все, буде найбільш корумпованою і з найбільш нераціональним використанням фінансів, оскільки, чим менше термін у нашій країні до виборчої кампанії, тим більше крадеться грошей", - сказав О.Голобуцький.

Відео дня

Крім того, на його думку, учасники виборчого процесу активно використовуватимуть "брудні" технології щодо своїх конкурентів. "Технології "мережевого маркетингу" і "гречки" вже не зовсім спрацьовують. Креативу буде трохи менше у цьому плані. Позитивний образ політика створюється тривалий час. Набагато легше протягом одного тижня очорнити супротивників. У регіонах це вже починає відбуватися", - додав він.

У свою чергу, директор компанії GMT Group, політолог Анатолій Луценко вважає, що український політикум "тотально не готовий до виборів". "Це стосується як влади, так і опозиції. На даному етапі використання адміністративного ресурсу пройшло неефективно. Це стосується в першу чергу ситуації з нарізкою округів і створення списку кандидатів-мажоритарників. Влада дотепер не має єдиного списку узгоджених кандидатів. І велика ймовірність того, що його і не буде", - припустив він.

За словами А.Луценка, рішення Конституційного Суду про заборону одночасного балотування за партійними списками і в мажоритарних округах зробить кампанію “максимально” жорсткою. "Підвищується як вартість мандату, так і вартість кампанії. А опозиція, за нинішньої логіки координації, прогнозовано програє мажоритарну складову виборів", - вважає А.Луценко.

"Мажоритарні кампанії будуть украй односкладовими, технології вузькими і прямолінійними, ставка робитиметься на боротьбу ресурсами. У зв'язку з цим вартість кампанії завищуватиметься під час самої кампанії", - вважає директор компанії GMT Group.