Київ. 10 квітня. УНІАН. В рамках благодійного проекту “Відкрий дитині світ!” 88 дітей з інтернатів влітку відпочинуть у Туреччині.

Про це директор Української біржі благодійності Павло Новіков повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Метою цього проекту є надання можливості дитині з інтернатного закладу показати, що її успіхи оцінені ще кимось, окрім вихователів та директорів школи», - зауважив П.Новіков.

Відео дня

Відповідно, повідомив він, Українська біржа благодійності спільно з туристичним оператором Anex tour («Анекс-Тур») та МБФ "Нове покоління" оголосили конкурс серед дітей 8-ми інтернатних закладах в різних областях України. За результатами конкурсу відзначать переможців за особливі успіхи в навчанні, спорті або творчості.

Також П.Новіков зауважив, що в рамках проекту відомі успішні люди проведуть для дітей майстер-класи з мотивації до досягнення успіхів у творчості, навчанні та спорті. Однією з перших, хто погодився взяти участь у проекті, стала телеведуча Оксана Гутцайт.

Генеральний директор компанії Anex tour Мехмет Гюндогду поінформував, що діти-переможці конкурсу поїдуть до Туреччини у червні. Загалом буде чотири групи дітей, які тиждень відпочиватимуть у п’ятизірковому готелі в Анталії. Також будуть оплачені витрати на авіаперельоти, проживання, страховку, трансфери та екскурсії.

Керівник фонду “Нове покоління” (оператор допомоги ubb.org.ua) Ніна Голобородько зауважила, що дітей під час відпочинку супроводжуватиме представник фонду та вихователі зі шкіл-інтернатів.

Вона також повідомила, що конкурс уже стартував у школах-інтернатах. «За тими попередніми результатами, які нам надсилають, діти дійсно прямують до мети, для цих це дійсно стимул», - додала Н.Голобородько.

У свою чергу, аташе з питань культури та інформації Посольства Республіки Туреччина в Україні Берат Йилдиз висловив сподівання, що завдяки цьому проекту в майбутньому турецькі діти зможуть відпочити в Україні, зокрема, в міжнародному центрі «Артек».

П.Новіков також наголосив, що на реалізацію цього благодійного проекту вже зібрано 95% необхідних коштів. Він закликав небайдужих людей допомогти зібрати для дітей решту суми, зокрема, на оформлення документів для виїзду.

Підтримати проект можна на сайті ubb.org.ua. Постійна адреса проекту “Відкрий дитині світ!” - ubb.org.ua/uk/project/248.