Київ. 5 квітня. УНІАН. В Академії адвокатури України 7 квітня відбудеться Перший Міжнародний молодіжний форум «Leadership in health», головна мета якого - виховання здорової успішної молоді, лідерів і повноцінних членів суспільства. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції в УНІАН президент «Парку Київська Русь» Володимир Янченко.

Організаторами форуму стали Академія адвокатури України і Центр культури та історії Давньої Русі «Парк Київська Русь».

«Молодь не любить, коли її вчать, але із задоволенням сприймає приклади – історії досягнення успіху: як відомі люди стали тими, ким вони є. Можливо, після такої розповіді хтось стане олімпійським чемпіоном. Або скаже собі: бути спортивним – здорово», - сказав В.Янченко.

Відео дня

Він зазначив, що в «Парку Київська Русь» для дітей і молоді працює школа стрільби з лука, відкрилася школа середньовічного танцю. Крім того, молодь може взяти участь в кінному сафарі місцями епохи князя Володимира. Відкрито клуб з історичного фехтування. Планується відкриття клубу з ножового спорту.

«Ми розвиваємо колективні види спорту. Вже підготовлено шоломи і кольчужки для молодших лицарів, і скоро ми побачимо битву «стінка на стінку». Всі ми пам'ятаємо шкільну гру «Зірниця». У нас буде щось подібне», - пообіцяв В.Янченко.

Кажучи про форум, президент Союзу молоді «Київська Русь» Святослав Лешик зазначив, що в рамках проекту заплановано спортивні флешмоби, молодіжні фестивалі, велопробіг: від Майдану Незалежності - до «Парку Київська Русь».

Учасники прес-конференції були спільні в думці, що для того, аби займатися спортом, не потрібні дорогі абонементи у фітнес-клуби, достатньо рано вставати, робити зарядку і вранішню пробіжку

Президент дитячого фестивалю «Здоров'я. Стиль. Мода» Марина Кінах вважає, що важливо, щоб громадська ініціатива і зусилля держави були спрямовані на популяризацію здорового способу життя.

«Фізичне здоров'я невіддільне від духовного. Але в дітей змінилося ставлення до фізичної культури, більшість не хочуть нею займатися. Мені хочеться, щоб молодь почула нас», - сказала М.Кінах.

Водночас вона зазначила, що в Україні недостатня кількість дитячих майданчиків, діти не знають популярних раніше ігор.

У свою чергу, ректор Академії адвокатури України Тетяна Варфоломєєва вважає, що потрібно ініціювати заходи, «щоб сама молодь сказала, що бути здоровим, красивим, спортивним – це модно».

«Ми хочемо, щоб молодь прокинулася, щоб громадяни нашої держави були здоровими. Здоровий спосіб життя не потрібно відкладати. Сьогодні школярі не можуть здати спортивні нормативи. На уроках фізкультури зафіксовано випадки смерті. Молодь п'є пиво, палить... Потрібно, щоб здоровий спосіб життя був закладений з дитинства. Адже якою здоровою молодь була за часів Київської Русі!», - зазначила Т.Варфоломєєва.

Як нагадав В.Янченко, всі заходи, які відбудуться цього року в «Парку Київська Русь», приурочені до святкування трьох дат - 1530-річчя Києва, 1150-річчя зародження держави Київська Русь (одна з ймовірних дат) і 1130-річчя проголошення Києва столицею держави Київська Русь.