Київ. 4 квітня. УНІАН. В Україні з 1 по 30 квітня проходить Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» з упорядкування спортивних майданчиків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко.

Планується, що у заході візьмуть участь понад 3 млн українців та буде впорядковано понад 35 тис майданчиків.

Відео дня

Серед основних завдань місячника, зокрема, упорядкування та облаштування спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього періоду за участю широкої громадськості, проведення інформаційно-пропагандистської кампанії з метою привернення уваги державних та громадських організацій до питань щоденного заняття населення фізичною культурою та створення належних умов для щоденних занять, запровадження сучасних стандартів активного дозвілля та створення здорової конкуренції серед місцевих громад щодо забезпечення належних умов для занять масовою фізичною культурою.

Директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Петро Мартин повідомив, що у заході планують взяти участь і відомі спортсмени. «Якщо буде бажання побачити відомих спортсменів, відомих осіб у себе в дворі – звертайтеся, ми гарантуємо, що відомі люди будуть приїжджати на цей майданчик» - сказав він.

Зокрема, у заходах планується участь Ганни Безсонової, Валерія Гончарова, Лариси Заспи, Олександра Крикуна, Сергія Бубки та інших.

Голова Асоціації олімпійців України Ніна Уманець зауважила, що асоціація спільно з Комісією атлетів Національного олімпійського комітету України також планують взяти участь в облаштуванні спортивних майданчиків. «На сьогоднішній день із обласними управліннями і в місті Києві обговорюються ті майданчики, де ми зможемо посадити дерева і поспілкуватися з учнями для того, щоб ще раз пояснити їм, що вони мають залучитися до здорового способу життя», - сказала вона.

Також П.Мартин повідомив, що за підсумками проведення місячника у травні буде визначено кращі населені пункти у кожній області та 3 кращі області. Переможцю, який буде найбільш активним та облаштує найбільшу кількість майданчиків, буде вручено суперприз – атлетичний спортивний майданчик.

У свою чергу С.Глущенко наголосив, що у 2011 році державою не виділялося коштів на будівництво спортивних майданчиків. Проте зусиллями місцевої влади та підприємців, зокрема, у Дніпропетровській області минулого року було встановлено 200 спортивних майданчиків, Закарпатській – 16.