Київ. 29 березня. УНІАН. Національна федерація водно-моторного спорту України презентувала програму заходів та перегонів 2012 року в Україні та участі команди “Український дух” у світовому та міжнародних чемпіонатах.

На прес-конференції в УНІАН президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук повідомив, що цього року в Україні відбудеться ціла низка змагань.

Серед них він назвав Чемпіонат світу з аквабайку в Києві (липень), Чемпіонат світу з F1H2O, який відбудеться у липні в акваторії Київського моря у місті Вишгород, Чемпіонат світу з JT-250, Чемпіонат світу з Formula 500, Кубок Європи в класі гідропланів SBIP H-2000, Кубок мера Тернополя в класі T-550. Останні чотири з перелічених змагань відбудуться в серпні на Тернопільському ставі у Тернополі.

Відео дня

У свою чергу, українська команда “Український дух” планує взяти участь у Національному чемпіонаті США в Нью-Йорку у вересні цього року, Чемпіонаті світу SBIP у Кі Вест (США) у листопаді, перегонах навколо Британії (червень 2012 року) та “Гонці тисячоліття” – 2400 морських миль із Британії в Монако (червень 2013 року).

В.Шемчук повідомив, що команда “Український дух” була створена 2008 року. Сьогодні учасниками команди є сам В.Шемчук, Олексій Чендеков, Андрій Лисенко та Дмитро Герасименко.

З часу свого створення команда двічі ставала чемпіоном світу (у 2009 та 2011 роках), призером континентальної першості (у 2009 та 2010 роках) та срібним призером національного чемпіонату Італії (2009 року).

У травні 2010 року на правах країни, команда якої стала чемпіоном світу, Україна приймала світову першість у Ялті. Організацію цих змагань було визнано однією з кращих у світі. У цьому сезоні “Український дух” став бронзовим призером світової першості.