Київ. 29 березня. УНІАН. Інвестори Житлового комплексу «Коцюбинський» заявляють про неправомірні, на їх думку, дії Міністерства внутрішніх справ України, в результаті яких вони не можуть одержати у власність своє 100% сплачене житло к побудованому і зданому в експлуатацію будинку.

Про це заявили на прес-конференції в УНІАН інвестори ЖК «Коцюбинський» Ігор Бундз, Ірина Вакулюк і Євген Васильченко.

«Перед завершенням оформлення права власності на придбану нами нерухомість, а саме — в жовтні 2011 року, стало відомо, що в рамках розгляду порушеної 16 вересня 2011 року кримінальної справи, органами досудового слідства було накладено арешт на сплачені нами квартири у ЖК «Коцюбинський» у смт Коцюбинське Київській області, по вулиці Пономарева, 26, - сказав І.Бундз. - Це означає, що законні власники, інвестори, які проплатили повну вартість цих квартир, у яких є всі офіційні документи на придбане житло, не можуть одержати своє житло».

Відео дня

За словами інвесторів, вони зверталися до Генеральної прокуратури України з проханням про зняття арешту. ГПУ з 622 квартир зняла арешт з 105 квартир. При цьому інвестори не розуміють, чим керувалися в ГПУ, задовольняючи лише частково вимоги. Також були звернення до Адміністрації Президента України, у суди, але все безрезультатно.

«Ми не маємо жодного відношення до зазначеної кримінальної справи, до осіб, щодо яких її порушено, не є підозрюваними або звинуваченими, і взагалі не розуміємо причин накладення заборони на наше майно. На наше глибоке переконання, арешти накладені з невідомих нам причин невідомими особами, винятково за бажанням Головного слідчого управління МВС», - зазначається у розповсюдженому на прес-конференції прес-релізі.

У коментарі УНІАН начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук запевнив, що ситуація, яка склалася з ЖК «Коцюбинський», має бути вирішена до 20 квітня п.р. по кожній квартирі окремо «у законному порядку і з урахуванням інтересів людей». За його словами, до міліції звернувся комерційний банк за фактом того, що будівельною організацією було передане заставне майно без згоди банку.