Київ. 26 березня.УНІАН. З 26 березня по 3 квітня у Києві відбудеться ІІІ міжнародний фестиваль театральних шкіл «Натхнення».

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН ректор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, член-кореспондент Академії мистецтв України Олексій Безгін.

За його словами, фестиваль проходитиме з ініціативи університету за підтримки Міністерства культури України, групи компаній INTECO і Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Відео дня

О.Безгін повідомив, що на бієнале буде представлено близько 15 творчих навчальних закладів світу: театральних шкіл Болгарії, Вірменії, Іраку, Китаю, Мексики, Молдови, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Угорщини та України.

У рамках фестивалю учасники представлять кращі творчі програми (показ вистав, уривків з вистав, майстер-класи).

Офіційні мови фестивалю - українська та англійська.

«У нас є велика кількість шкіл, які є нашими партнерами. Ми беремо участь у їхніх фестивалях, вони, відповідно, беруть участь у наших. Єдине побажання, яке було - це має бути краща вистава цього року в тій чи іншій школі, і тривалість вистави не має перебільшувати 90 хвилин. Ще одна умова - це номер для гала-концерту. Це єдині умови», - сказав О.Безгін, додавши, що вистави можуть бути різними - ляльковими, драматичними, музичними.

«Проведення такого рівня фестивалю - це ще одне підтвердження високих традицій театрального мистецтва, культурних традицій в Україні, це підсилення культурних зв'язків з країнами-учасницями і, звичайно, підтвердження того, що Україна є справжньою європейською країною, яка проводить фестивалі театральних шкіл», - сказав меценат, голова ради директорів групи компаній INTECO Дмитро Андрієвський.