Київ. 20 березня. УНІАН. Низка громадських організацій створила об’єднання “Нова Європа” зі сприяння проведенню чесних парламентських виборів.

На прес-конференції в УНІАН представники організацій підписали угоду про співробітництво і декларацію про створення громадської платформи.

До складу новоствореної громадської платформи «Громадська Рада «Нова Європа» увійшли такі громадські організації: Міжнародна асоціація бізнесу та економіки, Інститут приватного та публічного права, Центр актуальних ініціатив та досліджень, Демократичне Єднання України, Фонд сприяння європейському вибору України, Міжнародна інформаційно-аналітична агенція "Європейська Хвиля”, Запорізька міська спілка підприємців "Ніка”.

Відео дня

Президент «Фонду сприяння європейському вибору України» Олександр МАРТИНЧУК зазначив, що європейський зразок громадянського суспільства означає, перш за все, відповідальність. За його словами, тому потрібно відповідально поставитись до спостереження за виборами, які відбудуться в жовтні цього року, до захисту їх результатів. “Тоді Європа побачить, що в Україні з’явилось справжнє громадянське суспільство”, – сказав О.МАРТИНЧУК.

Він зауважив, що об’єднання “Нова Європа” “бере на себе місію з підготовки зародків громадянського суспільства в Україні”.

“Ми звертаємось до всіх, кому потрібна консультативна допомога, методична допомога – ми до цього готові”, – сказав О.МАРТИНЧУК.

Керівник «Фонду сприяння європейському вибору України» запевнив, що члени об’єднання «не пов’язують себе ані з опозицією, ані з владою», а хочуть, щоб вибори пройшли демократично. За його словами, “Нова Європа” готова надавати допомогу також “незалежним кандидатам, які справді готові оновити політичне життя в Україні”.

Виконавчий директор Інституту приватного та публічного права Дмитро КОХАН зауважив, що його організація в межах спільної діяльності об’єднання планує провести низку круглих столів для підготовки офіційних спостерігачів на майбутніх виборах. Також, за його словами, на місцях фахівці інституту роз’яснюватимуть виборцям їхні права та обов’язки.