Київ. 19 березня. УНІАН. Спостерігачі Комітету виборців України не зафіксували фальсифікації результатів виборів Обухівського міського голови.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО.

Він нагадав, що 18 березня в Обухові Київської області відбулися позачергові вибори міського голови. За його словами, до цих виборів була прикута дуже прискіплива увага, оскільки багато хто розцінював їх як репетицію парламентських виборів 2012 року.

Відео дня

За словами О.ЧЕРНЕНКА, така увага призвела до того, що на виборчих дільницях була присутня безпрецедентно велика кількість вітчизняних і міжнародних спостерігачів, представників ЗМІ, при цьому дуже часто назви цих ЗМІ були не відомі широкому загалу.

Як сказав О.ЧЕРНЕНКО, з одного боку, це сприяло більшій прозорості процедури голосування, а з іншого - вносило у цей процес нервове напруження.

Голова правління КВУ нагадав, що за результатами паралельного підрахунку голосів Комітету виборців на виборах в Обухові переміг висуванець Партї регіонів Олександр ЛЕВЧЕНКО (за нього віддали голоси 38,6%), на другому місці опинився представник партії УДАР Анатолій ШАФАРЕНКО (21,8%), представник партії "Батьківщина" Ганна СТАРИКОВА опинилася на третьому місці (17,7%).

Як відомо, у день голосування на всіх 15 виборчих дільницях Обухова працювали 18 спостерігачів КВУ, які мали статус журналістів видання «Точка зору».