Київ. 14 березня. УНІАН. В Україні громадськість ініціює створення партії «До Корита!».

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН засновник партії Михайло ЧАПЛИГА, партія має намір брати участь в парламентських виборах.

Завданнями партії буде ухвалення закону про люстрацію, нового закону про вибори, нового закону про референдум, зниження прохідного бар'єру на парламентських виборах до 0,25%, скасування майнового цензу.

Відео дня

«Ідея створення партії виникла 17 листопада 2011 року, коли в парламенті народилася нова політична реальність, ми називаємо її «Фронт Регіонів Батьківщини»», - сказав М.ЧАПЛИГА.

За його словами, партія «До Корита!» піде на вибори для того, щоб «змінити ситуацію в цій країні й виконати свою історичну місію - започаткувати незворотні соціальні та політичні зміни в цій країні».

«Ми виходимо з того, що своєю працею і податками ми наповнюємо загальне «корито» - бюджет країни. Чому ми повинні соромитися права самостійно управляти його розподілом? Партія «До Корита!» - це партія, що дає шанс», - сказав М.ЧАПЛИГА.

Програма партії: «За все добре, проти всього поганого».

«Ми вважає, що немає сенсу писати нові товсті фоліанти. У цій країні за 20 років розумними людьми написано стільки розумних програм, реформ, проектів. Потрібна лише політична воля для того, щоб все це втілити в життя», - сказав М.ЧАПЛИГА, зазначивши, що партія «До Корита!» і є втіленням такої політичної волі.

«Нам «Фронт Регіонів Батьківщини», відверто кажучи, не суперники, не конкуренти, це просто відмираюча дійсність, на місце якої приходять нормальні люди, які говорять правильні речі», - сказав засновник партії «До Корита!» Андрій РЕВТОВ. Він повідомив, що 17 березня в Києві відбудеться організаційний з'їзд партії «До Корита!», на якому будуть обрані керівні органи партії, затверджено статут і стратегію передвиборчої кампанії.

А.РЕВТОВ також повідомив, що на сьогодні партія має близько 14 тис. прихильників.

Учасники прес-конференції також відзначили, що у партії немає «покровителів».

«Покровителі ми самі. Чиї гроші? Наші гроші, гроші тих, хто нам співчуває. Це маленькі гроші, внески по 50, 100, 200, 500 грн.»,- сказав один із засновників партії Ігор СТЕПАНОВ.

Зал, де відбувалася прес-конференція, було прикрашено повітряними кулями у вигляді рожевих поросят. Для того щоб продемонструвати ідею своєї партії «До Корита!», засновники партії принесли на прес-конференцію дерев'яне корито, наповнене капустою.