Київ. 13 березня. УНІАН. В Україні 31 березня стартує перший чемпіонат з політичного менеджменту Politgame.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН президент Politgame Віталій КІНДРАТІВ.

«Мета чемпіонату - це моделювання результатів виборів Київського міського глави і депутатів Верховної Ради за мажоритарними округами. Також однією з цілей є пошук талановитих молодих фахівців у сфері соціально-політичних комунікацій, створення мережі дискусійних і ігрових майданчиків для виявлення молодих лідерів, які можуть повести за собою молодь», - сказав В.КІНДРАТІВ.

Відео дня

Він пояснив, що у змаганні візьмуть участь команди політтехнологів, студентська молодь, активісти політичних партій, громадських об'єднань, потенційні кандидати в депутати, піарники і рекламісти з усієї країни. Команди, за допомогою реальних даних про кандидатів і про проблеми регіонів, розроблятимуть виборчу кампанію для політика: стратегію, позиціонування, основні месиджі компанії і проекти заходів з просування кандидата. Переможців визначать відомі політичні експерти і он-лайн голосування.

За словами В.КІНДРАТІВА, суть проекту - гра, що моделює передвиборну боротьбу кандидатів, форма проекту - використання реальних проблем різного рівня значущості (від регіонального до всеукраїнського рівня). Як завдання будуть використані дані з реальних виборчих округів. Командам буде доступна інформація про територію, соціально-економічну ситуацію, дані про кандидатів.

Крім того, В.КІНДРАТІВ повідомив, що до 24 березня проходитиме реєстрація учасників гри, до 29 березня – конкурс анкет, формування команд. Після початку чемпіонату - з 31 березня по 6 квітня - пройде розробка проектів стратегій кандидатів на посаду мера Києва, а 7 квітня – урочиста презентація проектів, визначення команди-переможниці.

«Проводити такі ігри – дуже хороша ідея, і вона не нова. Такі ігри проводилися в Україні, такі ігри проводяться в інших країнах, але питання, як це організувати і як скористатися результатом. Якщо говорити про ті технології, які можуть використовуватися на виборах, і потім, відповідно, програватися на Politgame, то можна сказати, що цього року нічого нового не буде на виборах. Будуть ті ж самі технології, які застосовувалися завжди», - сказав президент Bohush Communication віце-президент Української PR Ліги Денис БОГУШ.