Київ. 13 березня. УНІАН. ТОВ «БІО Автомотив» (Київ), котре є офіційним представником в Україні автовиробника Bio Automotive Company (Гонконг), має намір у 2012 році реалізувати не менше 100 електромобілів.

Про це сказав засновник компанії «БІО Автомотив» Арсеній АБДУРАЇМОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

 

Відео дня

За його словами, на сьогодні в Україні представлено дві моделі: 2-місна BIO evA-2 і 4-місцева BIO evA-5. Компактні електромобілі володіють запасом ходу 100-120 км залежно від стилю їзди і характеру місцевості, можуть розвивати швидкість 70-80 км/год. і заряджають від звичайної розетки (110-220 В) за 7-8 годин. При цьому, експлуатація електромобілів практично нічого не коштує. За час зарядки BIO evA споживають до 8 кВт.год. електроенергії, що еквівалентно 3-8 грн.

При цьому він зазначив, що за рік тестування і дослідження в Україні електромобілів на надійність, компанія отримала перші результати. Так, за умови дотримання інструкції з експлуатації, заряджати автомобіль абсолютно безпечно в будь-яку погоду – дощ або сніг. Включення електромобіля є простим у будь-яку погоду, і він працює, незважаючи на погодні умови і температуру. При –28°С автомобіль стандартно включається і їде без необхідності прогрівання.

Як відзначив А.АБДУРАЇМОВ, зараз компанія активно веде переговори з мережевими супермаркетами і торговими центрами щодо обладнання деякої кількості паркувальних місць розетками для зарядження електромобілів.

Також він додав, що «БІО Автомотив» спільно з компанією «ГАРАНТ-АССІСТАНС» мають у своєму розпорядженні спільну пропозицію: при купівлі електромобіля BIO Auto кожен клієнт безплатно одержить абонемент на рік технічного обслуговування від компанії «ГАРАНТ-АССІСТАНС». Цей абонемент включає: послуги інформаційної і консультаційної підтримки, організаційні послуги, евакуацію електромобіля, технічну допомогу тощо.

Довідка УНІАН. Компанія «БІО Автомотив» - офіційний імпортер і дистриб'ютор автовиробника Bio Automotive Co. (Гонконг) реалізує в Україні серійні електромобілі, що працюють виключно на електроенергії.

Автовиробник Bio Automotive Co. - найбільший виробник електромобілів у Гонконзі. Продукція компанії поставляється в США, Австралію, Сирію, Францію та інші країни Європи і Центральної Азії.