Київ. 7 березня. УНІАН. В Україні стартував проект «Повірити знову», спрямований на підтримку жінок, які перебувають у місцях позбавлення волі.

Про це повідомили організатори проекту сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Сертифікований коуч-тренер Світлана СПІВАКОВА зазначила, що проект «Повірити знову» реалізується компанією FitCurves і має на меті оздоровчу, освітню та соціальну підтримку жінок, які перебувають за гратами.

Відео дня

«Цим проектом організатори прагнуть досягти подвійної мети: допомогти жінкам за гратами повірити, що зміни можливі, а також закликати суспільство знову повірити в цих жінок і дати їм ще один шанс на нове життя», - сказала С.СПІВАКОВА.

Учасники проекту - сертифіковані спеціалісти з фітнесу та коучінгу - відвідають усі жіночі колонії України з майстер-класами із зумби (поєднання фітнесу та латиноамериканських танців) і тренінгами особистісного росту.

За кожною колонією буде закріплено команду спеціалістів, які будуть регулярно відвідувати цю колонію протягом року з тренінгами і виховувати серед ув'язнених тренерів, щоб у майбутньому вони самі змогли проводити ці тренування у колоніях.

За словами багатократного чемпіону світу з пауерліфтингу Олександра КУТЧЕРА, фітнес-комплекс розроблений фахівцями з урахуванням усіх особливостей жіночого організму, і науково доведено, що комплекс позитивно впливає на всі функції, покращує не тільки фізичний, але й психічний стан жінки.

Учасники прес-конференції повідомили, що Державна пенітенціарна служба надала згоду на реалізацію цього проекту. «Вчора Державна пенітенціарна служба офіційно заявила, що всі колонії по всій Україні для нас відкриті», - сказала С.СПІВАКОВА.

За її словами, за рік організатори проекту сподіваються залучити до занять фітнесом близько 80% жінок у колоніях.

Компанія FitCurves - мережа жіночих фітнес-клубів в Україні та Росії, нараховує понад 100 клубів, які відвідують 40 тис. жінок.