Київ. 7 березня. УНІАН. Директор і заступник директора Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА та Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ вважають, що лише альтернативна опозиція може запропонувати країні стратегію успішного розвитку та повернути політикам довіру.

Таку думку В.БАЛА та О.ГОЛОБУЦЬКИЙ висловили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Тільки залучення нових людей і в першу чергу, людей з громадянського суспільства. Це можуть бути якісь активісти, моральні авторитети. Тільки тоді можна розраховувати на те, що люди знову почнуть довіряти політичним силам, партіям і політичним лідерам. Питання довіри - саме головне зараз для опозиції. І альтернативна опозиція, на мою думку, має більше шансів взяти цю довіру конкретними пропозиціями суспільству і розраховувати не тільки на проходження у парламент за мажоритарними округами, але й за партійними списками", - сказав В.БАЛА.

Відео дня

У свою чергу, О.ГОЛОБУЦЬКИЙ наголосив, що зараз у суспільстві є попит на альтернативні опозиційні сили. "Сучасна найбільша опозиція - партія "Батьківщина", "Фронт Змін" - це не альтернатива. Це група з реваншистськими настроями. Їхня головна мета - прийти до влади і посадити тих, хто зараз при владі, туди, звідки, як вони логічно думають, повинні вийти ті, хто зараз сидить... Ця постійна колотнеча не становить жодної стратегії розвитку", - зазначив він.

На думку експертів, найбільший потенціал стати альтернативною опозицією мають молоді політичні сили, зокрема, партія УДАР, "Громадянська позиція" та Українська соціал-демократична партія. "Є шанс у цих молодих сил, бо це люди, які можуть показати, що можна формувати українську політику зовсім за іншим сценарієм. Я думаю, що їм потрібно не лише висувати якісь ідеї, але й об'єднати свої зусилля. Лідери цих сил і за своїм походженням, і за своєю політичною історією можуть бути об'єднавчими фігурами", - вважає О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Як додав В.БАЛА, саме ці три політичні сили повинні скоординувати виборчу кампанію до Верховної Ради. "Мені видається, що вони повинні спрямувати всю свою діяльність на тих людей, які розчарувалися в українському політикумі", - резюмував експерт.