Кока-Кола Беверіджиз УкраїнатаТовариство Червоного Хреста України оперативно об’єднали зусилля, щоб допомогти тисячам людей, які потерпали від сильних морозів, що охопили країну в цьому місяці.

Об’єднати зусилля довелося якраз через декілька тижнів, після того, як сторони підписали партнерську угоду, спрямовану на спільне використання ресурсів та покращення здоров'я та добробуту українців, особливо під час надзвичайних ситуацій.

Протягом перших годин з моменту погіршення погодних умов було вжито негайні заходи, які продовжувалися і тоді, коли температура знизилася до мінус 30С, що призвело до перебоїв з постачання електроенергії, а в деяких регіонах до закриття шкіл та підприємств.

Відео дня

Команди працівників та волонтерів приєдналися до урядових програм з надання допомоги. По всій країні встановили 3 386 обігріваючих наметів, які забезпечували людей ковдрами та теплим одягом, їжею та напоями. Щодня близько 11 000 людей похилого віку та людей без постійного місця проживання зігрівалися в наметах. Спільними зусиллями вдалося надати допомогу більш ніж 117 000 постраждалих.

Фундація Coca-Cola виділила понад 500 000 грн. (58 000 швейцарських франків) на підтримку роботи Товариства Червоного Хреста України через Фонд допомоги постраждалим від стихійних лих (DREF) Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC). Крім того, Кока-Кола Беверіджиз Україна організувала доставку більш ніж 4 000 літрів питної води та соків до пунктів надання допомоги, медичних та соціальних центрів.

Іван Усіченко, Президент Товариства Червоного Хреста України, висловив подяку компанії та заявив: „Завдяки партнерству з Кока-Кола Беверіджиз Україна, ми змогли швидко та ефективно відреагувати на надзвичайну ситуацію та надати допомогу незахищеним верствам населення, які її найбільше потребували”.

Партнерство між Кока-Кола Беверіджиз Україна та Товариством Червоного Хреста України розпочалося ще у 2009 році під час спалаху епідемії грипу H1N1 в Україні. Співпраця продовжилася під час повеней у Західній Україні 2010 року. У січні 2012 року була підписана офіційна угода про партнерство, яка передбачає спільні гуманітарні проекти.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Благодійна організація «Фундація Кока-Кола» надала 1 млн. дол. США для підтримки Фонду допомоги постраждалим від стихійних лих (DREF). Кошти від DREF забезпечують негайну фінансову допомогу при ліквідації наслідків всіх видів стихійних лих, в основному, місцевого масштабу, які не потребують міжнародного втручання. Окрім благодійного гранту від Фундації Кока-Кола, Компанія Кока-Кола також інвестує 2 млн. дол. США в Глобальне партнерство з Міжнародним Фондом Червоного Хреста (МФЧХ) з метою зміцнення гуманітарної допомоги в рамках довготривалого співробітництва.

Фонд допомоги постраждалим від стихійних лих (DREF) був створений у 1985 році і підтримується за рахунок внесків донорів і партнерів. Щоразу, коли національні товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця потребують термінової фінансової допомоги на подолання наслідків лиха, вони можуть звернутися у Фонд DREF. Для подолання стихійних лих місцевого масштабу, МФЧХ виділяє гранти від Фонду, які потім поновлюються донорами. Угода між МФЧХ і Фундацією Кока-Кола дає змогу виділяти кошти на конкретні операції через DREF.

Про Кока-Кола Беверіджиз Україна

Кока-Кола Беверіджиз Україна є частиною Coca-Cola Hellenic — найбільшої європейської компанії-ботлера, зареєстрованої у Греції у 2000 році, що займається розливом та дистрибуцією безалкогольних напоїв на умовах франчайзингу компанії The Coca-Cola Company. Компанія бере участь у сталому розвитку суспільства та орієнтується на ініціативи, що спрямовані на захист навколишнього середовища та зростання добробуту місцевих громад.

Контактна особа: Андрій Бублик тел. 050 311 89 98, e-mailandriy.bublyk@cchellenic.com

Про Товариство Червоного Хреста України

Товариство Червоного Хреста України було засновано у 1918 році з метою надання допомоги біженцям та військовополоненим, турботи про інвалідів та дітей-сиріт, боротьби з голодом та епідеміями, організації лазаретів, госпіталів та харчувальних пунктів. На сьогодні Товариство Червоного Хреста України є провідною гуманітарною організацією України, яка покращує життя найбільш нужденних шляхом адресної допомоги та через поширення знань про гуманітарні права та цінності.

Контактна інформація: тел. 235 01 57, e-mailinternational@redcross.org.ua