Київ. 28 лютого. УНІАН. Експерти аграрної галузі мають намір обговорити питання ринку сільськогосподарських земель на конференції «Агробізнес: ринок сільськогосподарських земель», яка відбудеться 16 березня в Києві у рамках виставки «Україна Аграрна 2012».

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН експерт у сфері земельного права Віктор КОБИЛЯНСЬКИЙ.

За його словами, конференція відбудеться в Національному комплексі «Експоцентр України» (колишня ВДНГ). Планується, що в конференції візьмуть участь голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій ТИМЧЕНКО, голова комітету ВР з питань аграрної політики і земельних відносин Григорій КАЛЕТНИК, а також голова Ради підприємців при Кабміні, президент «Української аграрної конфедерації» Леонід КОЗАЧЕНКО. Також на конференцію запрошені народні депутати і фахівці в галузі земельно-правових відносин і в галузі агробізнесу, зокрема представники великих компаній - виробників сільськогосподарської продукції.

Відео дня

«Мета цієї конференції - сприяти вирішенню питань відкриття земельного ринку в Україні, а саме тих питань, які сьогодні розв'язуються при підготовці законопроекту про ринок земель України», - повідомив В.КОБИЛЯНСЬКИЙ.

Конференція складатиметься з чотирьох окремих блоків: про майбутнє ринку земель, про актуальні питання оренди, шляхи залучення інвестицій і проекти сівозміни і впорядкування угідь.