Київ. 24 лютого. УНІАН. Народний депутат Юрій КАРМАЗІН просить провести перевірку і з'ясувати, на яких підставах при демонтажі кіосків на ринку «Юність» були задіяні силовики.

Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Як тільки це сталося, 20 лютого, відразу на погоджувальній раді Верховної Ради у присутності міністра юстиції, у присутності представників уряду, заявив про те, що сталося і попросив терміново доручити провести перевірку, на яких підставах залучався спецпідрозділ «Беркут», - зазначив він.

Відео дня

Як стверджують підприємці, силовиків разом із правоохоронцями на демонтажі було до 300 осіб.

Ю.КАРМАЗІН вважає, що залучення міліції й силовиків є незаконним і не виправданим. Всього, за словами Ю.КАРМАЗІНА, 20 лютого було демонтовано 7 кіосків.

Юрист ТОВ «Лівадія Груп» Олена КОГАНКОВА повідомила, що в понеділок, 20 лютого, керівництво ринку звернулося до суду для з'ясування ситуації навколо демонтажу.

«Того ж дня, 20 лютого 2012 року, було подано позов на незаконні дії Деснянської адміністрації та органів внутрішніх справ до Адміністративного суду міста Києва. Зараз там відкрито провадження», - зазначила юрист.

На час провадження зупинено дії керівництва Деснянської адміністрації, органів внутрішніх справ щодо демонтажу ринку до моменту винесення рішення суду.

О.КОГАНКОВА також повідомила, що під час демонтажу кіосків на ринку представник Деснянської районної державної адміністрації Києва посилався на рішення президії Комісії з питань впорядкування розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) на території м. Києва від 2 лютого. Проте, за словами юриста, в переліку МАФів і тимчасових споруд, оприлюдненому на сайті Київської міськдержадміністрації, ринку «Юність» немає.

Нагадаємо, в понеділок, 20 лютого, о 06:00 комунальні служби, згідно з розпорядженням прокуратури, почали демонтаж київського ринку «Юність», розташованого на перетині вулиць Миропільської та Шолом-Алейхема.

Як повідомляється, комунальні служби взялися розбирати самовільно встановлені торгові споруди й контейнери для продажу товарів широкого вжитку.

Між працівниками "Київблагоустрій" і торговцями ринку виникли зіткнення, в результаті яких постраждали декілька осіб.

У прес-службі Деснянської райдержадміністрації повідомили, що поінформували про рішення влади демонтувати споруди ТОВ “Лівадія Груп” біля ринку “Юність”.

Відповідне рішення було ухвалено на виконання розпорядження прокуратури Києва і вимог КП “Водоканал”, оскільки тимчасові торгові споруди розташовані на водопроводі 1200 мм і взагалі не мають дозвільної документації на розміщення.