Київ. 24 лютого. УНІАН. У Києві у неділю, 26 лютого, на базі Академії адвокатури України за підтримки організації "Парк Київська Русь" відбудеться практично-правова конференція для юристів-початківців.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент "Парку Київська Русь" Володимир ЯНЧЕНКО.

В.ЯНЧЕНКО пояснив, що очолювана ним організація вирішила надати підтримку конференції, оскільки головним її завданням є збереження культурно-правової спадщини, яка сформувалася на території України ще за часів князя Ярослава Мудрого, а також з урахуванням того, що цього року відзначатиметься 1530-річчя заснування Києва, 1150-річчя зародження держави Київська Русь та 1130-річчя проголошення Києва її столицею.

Відео дня

"Конференція - це перша подія, з якої ми розпочнемо відзначення цих знаменних дат. Як відомо, першим зведенням законів Київської Русі була "Руська правда", написана князем Ярославом Мудрим. І дуже важливо, щоб Україна була правовою державою, як заповідали наші великі предки", - зазначив В.ЯНЧЕНКО.

Він висловив сподівання, що практично-правова конференція загострить увагу молоді на тому, що саме на ній лежить відповідальність за збереження минулого і будівництво майбутнього.

На конференції виступлять визначні відомі юристи, які поділяться досвідом побудови успішної кар’єри та покажуть, як продуктивно застосувати свої знання на практиці.

У свою чергу, керуючий юридичною фірмою "Балдинюк та партнери" Володимир БАЛДИНЮК зауважив, що конференція дасть змогу молодим юристам ознайомитися із досвідом, якого набули досвідчені юристи за роки Незалежності України, отримати від них практичні поради з набуття першого юридичного досвіду, першого робочого місця, заснування власних юридичних справ і компаній, а також дозволить зорієнтуватися у виборі спеціалізації в тій чи іншій галузі права.

Юрист Ірина КАЛІНСЬКА зауважила, що на сьогодні в Україні немає інституту, який би надавав молодим юристам змогу набути першого практичного досвіду, як було раніше.

"Такими конференціями ми даємо надію молоді на те, що ми не кидаємо їх напризволяще, а всіляко допоможемо їм своїм досвідом", - сказала вона.

І.КАЛІНСЬКА додала, що на конференції молоді юристи матимуть змогу отримати навички у судовій риториці та мистецтві переконання.