Київ. 21 лютого. УНІАН. Парламентський клуб Україна-ЄС запроваджує моніторинг ситуації щодо безпідставних відмов громадянам України у видачі шенгенських віз.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила народний депутат Ірина ГЕРАЩЕНКО.

"Ми запроваджуємо моніторинг з виконання візової угоди. Ми будемо відстежувати кожен факт порушень, дискримінації українців щодо візового режиму", - сказала І.ГЕРАЩЕНКО.

Відео дня

У свою чергу, народний депутат Ірина БЕРЕЖНА запропонувала надсилати таку інформацію членам Парламентського клубу через соціальні мережі та іншими технічними засобами.

"Кожна заява буде вивчатися. Після цього ми робитимемо запити до наших європейських колег у Європейському парламенті, а вони, згідно зі своїм статусом, уже можуть звертатися до відповідних європейських структур. І, таким чином, уже буде сигнал, на якій обов'язково реагуватимуть", - зауважила вона.

Як повідомляв УНІАН, Парламентський клуб Україна-ЄС (група друзів України) був створений у вересні 2010 року, але перше засідання групи відбулося 24 травня 2011 року. До складу цієї неформальної групи входять депутати усіх політичних груп і фракцій як Європарламенту, так і Верховної Ради України.

Групу створено для того, щоб допомогти Україні якнайшвидше інтегруватися у ЄС.