Київ. 17 лютого. УНІАН. Засновник ралійної серії CRCI, останній чемпіон СРСР з авторалі та чемпіон України з ралі 2011 р. в абсолютному заліку Євген ЧЕРВОНЕНКО офіційно представив команду Dream Team Ukraine, що представлятиме Україну на міжнародних змаганнях з ралі світового рівня.

Представлення команди відбулось на прес-конференції в УНІАН.

 

Відео дня

Є.ЧЕРВОНЕНКО представив перших пілотів Dream Team Ukraine: Олександра САЛЮКА-мол, Олексія ТАМРАЗОВА та Віталія ПУШКАРЯ. Він особисто буде серед других пілотів, серед яких Павло ЧЕРЕПІН, Іван МІШИН, Ніколо АРЕНА (Італія).

“Кожен з них має за плечима яскраві перемоги, важкі поразки, досвід, бажання вчитися, розвиватися та бути кращим. А значить всі вони складуть гідну конкуренцію відомим пілотам світового рівня”, - заявив Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Як зазначалось на прес-конференції, вперше в історії СНД та інтерконтинентальної першості IRC команда України виборюватиме місця в Кубку Світу та візьме участь у серії підтримки IRC Chervonenko Rally Challenge International (CRCI), яка є першим Відкритим Чемпіонатом України з ралі з проведенням етапу у Європі.

На прес-конференції також представили календарний план змагань Dream Team Ukraine, згідно з яким цього року команда представлятиме Україну на змаганнях з ралі, зокрема, у Португалії, Іспанії, Угорщині, Бельгії, Румунії, Чехії, Болгарії, Італії, на Кіпрі.

Також Є.ЧЕРВОНЕНКО зазначив, що за підтримки Федерації роботодавців України та банку “Надра” на території Криму та Карпат відбудуться змагання серії Switch on Ukraine нового проекту CRCI.

“Ми хочемо організувати рух, при якому будь-який роботодавець або автолюбитель, що майже одне й те саме, зміг би приїхати та відчути енергетику автогонок в ролі глядача, учасника або судді, просто знайти друзів”, - сказав Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Він також зазначив, що реакція IRC та Eurosport на створення Dream Team Ukraine та її участь в світових змаганнях була дуже позитивною.

“Я щасливий, що мій старий друг, чемпіон світу з ралі та депутат Європарламенту Арі ВАТАНЕН погодився передавати українським спортсменам свій безцінний досвід у проекті Dream Team Ukraine. Так, відтепер ми можемо так само гідно, як брати КЛИЧКИ у боксі чи, приміром, Андрій ШЕВЧЕНКО у футболі, представляти нашу державу світовій автоспортивній спільноті. Ми ставимо високу планку і готові багато й наполегливо працювати, аби досягти бажаної мети. І я впевнений, що наприкінці сезону 2012 Україна зможе нами пишатися”, - сказав Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Також він наголосив, що проект Dream Team Ukraine є також соціально-політичним, оскільки одним із завдань для хлопців-автогонщиків стане формування позитивного іміджу України за кордоном.