Київ. 13 лютого. УНІАН. Потерпілі інвестори, що вклали кошти у будівництво домоволодіння в котеджному містечку «Олімпік-парк» (с. Березівка Макарівського району Київської області), просять Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА допомогти захистити їх права.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правозахисного руху «Взаємодопомога» Віктор МЕДВІДЬ.

 

Відео дня

«Тільки Президент може взяти справу під контроль і не допустити корупційних рішень», - сказав він.

В.МЕДВІДЬ відзначив, що минулого тижня Апеляційний суд Києва не задовольнив позов інвестора «Олімпік-парк» Олександра КАЗАНЦЕВА про відшкодування інвестицій у будівництво котеджу у зв'язку з невиконанням зобов'язань забудовником, скасувавши рішення суду першої інстанції. При цьому виконавча служба Печерського району Києва зняла арешт з майна організаторів проекту «Олімпік-парк», який було накладено у забезпечення позовів потерпілих інвесторів проекту.

«Сьогодні ми бачимо, що органи державної влади, а, конкретніше, Апеляційний суд міста Києва і органи виконавчої служби, а конкретно, Печерської виконавчої служби, працюють не на інтереси громадян, не на виконання законів, а на інтереси мільярдерів», - сказав він.

На думку В.МЕДВІДЯ, суддя, який ухвалив дане рішення, незаконно обіймає свою посаду.

«Сьогодні ми підготували звернення до Верховної Ради України з метою, щоб ВР і Вища рада юстиції розглянули питання і звільнили суддю, оскільки його було призначено на посаду судді з порушенням норм чинного законодавства», - сказав він.

У свою чергу голова громадської організації «Олімпік-парк» Олег ХАВРУК відзначив, що вважає рішення суду незаконним.

«Ми, як громадяни України, маємо право на захист своїх майнових інтересів. На жаль, наші інтереси повністю ігноруються, закони також фактично ігноруються, тому що ці рішення, які приймаються зараз Апеляційним судом, виконавчою службою, не можна назвати законними», - сказав він.

Інвестор «Олімпік-парку» Сергій САЦЮК додав, що якщо до рішення суду інвестори розуміли, що перебували у правовому полі, після рішення суду «все дуже різко змінилося».

«Ми тепер все відчуваємо себе викинутими з того правового поля, в якому ми перебували. І держава підштовхує нас до якихось інших неправових дій. Ми думатимемо про те, яким чином зараз нам захистити свої права», - відзначив він.

За словами В.МЕДВІДЯ, інвестори сподіваються на правове врегулювання ситуації, однак планують продовжувати проводити пікети на захист своїх прав. Він також повідомив, що на рішення Апеляційного суду Києва подано касаційну скаргу.

«Якщо держава втрутиться у цей процес і закриє корупційні механізми ухвалення судових рішень і виконавчої служби, то тоді у всіх інших є шанс повернути свої гроші і заселитися у житло», - сказав він.

Голова руху закликав громадян не інвестувати в житло на етапі будівництва. А для тих, хто все ж має намір це зробити, він порекомендував страхувати будівництво, а також перевіряти наявність фінансової ліцензії на залучення коштів.

Як повідомляв УНІАН, більш як 30 інвесторів, що вклали кошти у будівництво котеджів у котеджному селищі «Олімпік-парк», через суд намагаються повернути гроші через невиконання забудовником своїх зобов'язань.

Котеджне селище «Олімпік-парк» розташоване в Макарівському районі Київської області (19 км від Києва по Житомирській трасі). Проект передбачає будівництво 1030 котеджів площею 150-350 кв. м з прилеглими земельними ділянками розміром 15-35 соток, а також об'єктів побутової інфраструктури на ділянці площею 290 га.

Раніше планувалося ввести першу чергу комплексу до кінця 2008 року, у 2009 році терміни введення були перенесені на серпень 2010 року.

8 лютого п.р. генеральний директор проекту «Олімпік-парк» Василь РОЗЖИВІН повідомив, що першу чергу котеджного містечка «Олімпік-парк» з 146 домоволодіння планується ввести в експлуатацію до кінця 2012 року.