Київ. 8 лютого. УНІАН. Обсяг українського IT-ринку корпоративних продажів цього року може зрости на 15%.

Такий прогноз озвучив сьогодні на прес-конференції в УНІАН керівник департаменту системної інтеграції групи компаній «DіaWest - Комп’ютерній світ» Кирило РОМАНЕНКО.

«У 2012 році, я думаю, що як і в роздробі, так і в корпоративі, навряд чи ми досягнемо більш ніж 15% зростання», - сказав він.

Відео дня

За оцінками К.РОМАНЕНКА, в 2011 році обсяг корпоративних продажів зріс на 25-30% - до близько 15 млрд. грн., а в 2010 році - на 43%, порівняно з 2009 роком.

Він зазначив, що структура корпоративного IT-ринку включає три основні сегменти: побудова інфраструктури (продажу серверів, систем зберігання даних), частка якої становить близько 40%, корпоративні інформаційні системи - близько 25%, продуктів із інформаційної безпеки - не більше 10%.

К.РОМАНЕНКО уточнив, що частка продуктів із інформаційної безпеки буде зростати і в найближчі декілька років досягне 25% від загального обсягу продажів.

Довідка УНІАН. Група компаній «DіaWest - Комп’ютерній світ» працює на українському ринку з 1994 року, займається роздрібною торгівлею комп'ютерною та офісною технікою, виробництвом комп'ютерних систем.

Станом на листопад 2011 року, до роздрібної мережі спеціалізованих магазинів «DіaWest - Комп'ютерній світ» входило 64 салони-магазини в 43 містах України.