Київ. 27 січня. УНІАН. Компанія «Кока-кола Беверіджиз Україна», один з найбільших виробників напоїв в Україні, і Товариство Червоного Хреста України підписали сьогодні довгострокову партнерську угоду.

Як повідомив у ході підписання угоди в УНІАН генеральний директор компанії «Кока-кола Беверіджиз Україна» Жан-Ноель РЕНО, ця угода передбачає виконання спільних проектів і програм, направлених на реагування на надзвичайні ситуації, підтримку людей з особливими потребами, самотніх громадян літнього віку й інших незахищених верств населення.

«Наші спільні дії фокусуватимуться на чотирьох напрямах. Ми направлятимемо зусилля на ті галузі, в яких ми є експертами. У першу чергу, це використання нашої власної національної логістичної системи для забезпечення логістичних потреб Червоного Хреста. По-друге, ми й надалі підтримуватимемо літніх людей і людей з обмеженими можливостями, надаючи їм наші продукти. Також ми й надалі надаватимемо підтримку в боротьбі з наслідками стихійних явищ, кожного разу, коли до нас з цим проханням звертатиметься Червоний Хрест. І четвертий пункт - це залучення наших співробітників до волонтерських проектів Червоного Хреста», - повідомив Ж.-Н.РЕНО.

Відео дня

Він нагадав, що співпраця компанії «Кока-кола Беверіджиз Україна» і Товариства Червоного Хреста почалася у 2009 році. Тоді, під час спалаху епідемії грипу Y1N1 в Україні, компанія «Кока-кола Беверіджиз Україна» допомогла зробити логістичні операції з доставки медичних препаратів і інформаційних матеріалів Червоного Хреста через свою систему дистрибуції. У 2010 році компанія надала свою продукцію людям, які постраждали унаслідок повеней у Західній Україні, а в 2011 році надала свою продукцію Червоному Хресту для розповсюдження серед соціально незахищених верств населення.

Президент Товариства Червоного Хреста України Іван УСІЧЕНКО зазначив, що для Товариства підписання цієї угоди дуже важливе, оскільки за останні десятиліття збільшилася кількість надзвичайних ситуацій як природного, так і техногенного характеру, і відзначається тенденція до зростання їх масштабів. «Жодна громадська організація, і навіть жодна держава - якщо потужна надзвичайна ситуація, землетрус або повінь - навіть багата, не може справитися з такою ситуацією. Тому повинна бути кооперація і державних, і недержавних структур для того, щоб ефективніше допомогти людям, які постраждали унаслідок надзвичайної ситуації», - сказав І.УСІЧЕНКО. Він висловив сподівання, що ініціативу компанії «Кока-кола Беверіджиз Україна» підтримають й інші компанії, які працюють в Україні, оскільки в Україні велика кількість людей потребує допомоги, це і літні люди, і люди з особливими потребами, малозабезпечені верстви населення, люди, хворі на туберкульоз, СНІД тощо. Він підкреслив, що в Україні на сьогодні багатьом людям недоступна медична допомога. «Може, підписання сьогодні угоди буде поштовхом для того, щоб залучити більше багатих людей для допомоги бідним людям», - висловив сподівання І.УСІЧЕНКО.

Довідка УНІАН. «Кока-кола Беверіджиз Україна» є частиною Coca-Cola Hellenic - найбільшої європейської компанії-ботлера.

Товариство Червоного Хреста України було засновано в 1918 році з метою надання допомоги біженцям і військовополоненим, турботи про інвалідів і дітей-сиріт, боротьби з голодом і епідеміями, організації лазаретів, госпіталів і пунктів харчування. На сьогодні Товариство є провідною гуманітарною організацією України.