Київ. 20 січня. УНІАН. Дружина екс-міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА Ірина ЛУЦЕНКО вважає, що її чоловік відмовився брати участь у сьогоднішньому засіданні Печерського районного суду Києва з розгляду його справи через погане самопочуття.

Про це І.ЛУЦЕНКО сказала на прес-конференції в УНІАН.

 

Відео дня

«Я впевнена, що відмова мого чоловіка приїхати на суд була спричинена тільки больовим синдромом, просто неможливістю піднятися після того, що з ним робили на попередньому засіданні», - сказала вона.

І.ЛУЦЕНКО зазначила, що після 6 січня на неодноразові скарги Ю.ЛУЦЕНКА на безперервний біль до нього викликали лікаря, який прийшов з портативним апаратом, що використовується в каретах швидкої медичної допомоги.

«Навіть цей портативний апарат показав, що підшлункова збільшена від норми на 15%»,- сказала І.ЛУЦЕНКО.

За її словами, аналіз крові також засвідчив, що в Ю.ЛУЦЕНКА триває запальний процес підшлункової залози.

При цьому І.ЛУЦЕНКО повідомила, що володітиме інформацією про стан здоров’я її чоловіка лише після 16.00.

«Я буду знати ситуацію тільки після 16-ї години. Буду вимагати від медичної частини пояснень і протокол його обстеження», - додала І.ЛУЦЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, учорашнє судове засідання у справі Ю.ЛУЦЕНКА тривало понад 14 годин. Суд встиг допитати 9 свідків.

Ю.ЛУЦЕНКУ було зле і йому декілька разів викликали швидку медичну допомогу. Частину засідання через сильний біль він лежав на лаві підсудних.

Учора адвокати просили суд перенести розгляд справи через погіршення стану здоров’я Ю.ЛУЦЕНКА.

Сьогодні, 20 січня, Печерський райсуд Києва на 24 січня переніс сьогоднішнє засідання у справі Ю.ЛУЦЕНКА, оскільки підсудного не доставили до суду.

У Державній пенітенціарній службі України зазначили, Ю.ЛУЦЕНКО відмовився від участі у судовому засіданні. Водночас у службі зауважили, що в екс-міністра немає медичних протипоказань щодо його участі у судових засіданнях.

Довідка УНІАН. Ю.ЛУЦЕНКА було затримано 26 грудня 2010 року. Він утримується у Лук’янівському СІЗО.

Печерський районний суд Києва з кінця травня розглядає справу Ю.ЛУЦЕНКА.

За даними Генпрокуратури, Ю.ЛУЦЕНКУ інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, вчинене співробітником правоохоронного органу.