Київ. 19 січня. УНІАН. У Києві перший Молодіжний центр у рамках всеукраїнського соціального проекту планують відкрити у березні у Святошинському районі.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник проекту В’ячеслав НЕЗДИМОВСЬКИЙ.

За його словами, Молодіжний центр – це всеукраїнський соціальний проект, метою якого є популяризація здорового способу життя, надання консультацій молоді з найбільш проблемних питань, навчання, допомога у профорієнтації.

Відео дня

Діяльність центру буде спрямована на проведення спортивних змагань, «талант-конкурсів», здобуття нових знань, засвоєння професійних вмінь і навичок шляхом стажування/практики у бізнес- та держструктурах, психологічну та юридичну допомогу, підготовку волонтерів для незахищених верств населення та людей з обмеженими можливостями.

Також Молодіжний центр готуватиме волонтерів для допомоги державним органам у реалізації масштабних проектів (Євро-2012). Зокрема, В.НЕЗДИМОВСЬКИЙ повідомив, що передбачено організувати у Святошинському районі додаткові фан-зони.

За інформацією В.НЕЗДИМОВСЬКОГО, проект готувався протягом останніх двох років і був підтриманий у Міністерстві сім’ї, молоді та спорту.

“У 2009-2010 роках я входив до складу збірної України, багато об’їздив. У Європі такі центри – це звичайна річ. Вони займаються повністю підтримкою молоді і спорту та співпрацюють з державними інституціями. Тому в нас виникла така ідея спільно із заступниками міністрів - на той час Анатолієм ДОМАШЕНКОМ і Світланою ТОЛСТОУХОВОЮ”, - розповів керівник проекту.

За його словами, до фінансування діяльності центру будуть залучені 10 великих підприємств Святошинського району, а також компанія, яку очолює він сам.

“Жодної копійки з держбюджету ми не візьмемо на Молодіжний центр”, - запевнив керівник проекту, зазначивши, що це буде “як координаційний центр між владою та людьми”, бо працівники центру звертатимуться до влади і вестимуть відповідні перемовини.

Як додав В.НЕЗДИМОВСЬКИЙ, у роботі центру буде й вирішення питань житлово-комунального спрямування, наприклад, освітлення будинків, ремонт під’їздів, ліфтів тощо.

Розвиток проекту планується у кілька етапів: відкриття центру (березень); розвиток і становлення основних сфер діяльності (березень – вересень); відкриття філій центру (вересень-березень).

В.НЕЗДИМОВСЬКИЙ повідомив, що вже зараз працює Інтернет-портал проекту http://molodcentr.com.ua, де можна ознайомитись з базовими напрямками роботи центру.

Під розміщення центру виділено приміщення ц кінотеатрі «Лейпциг» площею 100 кв. м. Передбачається, що там у конференц-залі будуть організовані курси та лекції з англійської мови, психології та інших навчальних програм.

Водночас спортивне спрямування планується реалізувати на базі навчальних закладів району. Зараз тривають переговори з керівниками шкіл і вишів про відновлення роботи секцій, які працювали в них раніше, за радянських часів. Молодь, яка звертатиметься до центру, буде отримувати відповідну інформацію, де можна займатися тим чи іншим видом спорту.

Як запевнив В.НЕЗДИМОВСЬКИЙ, гуртки, семінари і лекції, що організовуватиме центр, будуть безкоштовними для школярів та студентів із малозахищених сімей, а також для державних чиновників, оскільки, за його словами, в бюджетників невеликі зарплати.

Керівник проекту також сказав, що готовий організувати відкриття таких центрів в усіх районах Києва, якщо влада надасть відповідні приміщення в оренду.

Першим результатом роботи центру має стати відкриття навесні відреконструйованого футбольно-баскетбольного майданчика на вул. Гната Юри, додав В.НЕЗДИМОВСЬКИЙ.