Київ. 28 грудня, УНІАН. У 2011 році 43 народних депутати України не зареєстрували жодної законодавчої ініціативи і жодного разу не виступили бодай з реплікою на засіданні Верховної Ради України.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО.

За його словами, серед них - 27 народних депутатів із фракції Партії регіонів, 8 - фракції “Бют-Батьківщина”, 2 - НУ-НС, 1 - фракції Народної партії і 5 позафракційних.

Відео дня

При цьому віце-спікер зазначив, що понад 50 народних депутатів внесли по законопроекту у співавторстві зі своїми колегами по парламенту України. “Якщо додати до цього списку (списку тих, хто не зареєстрував жодного законопроекту - УНІАН) “випадковості”, тобто ви випадково прийшли у Верховну Раду, йшли по коридору і випадково вас попросили щось підписати, і таким чином ви стали співавтором однієї законодавчої ініціативи… То таких депутатів, які нічого, з точки зору законодавчої чи парламентської роботи, не робили, близько 100 осіб”, - зазначив М.ТОМЕНКО.

Він наголосив, що якщо відбуватиметься в подальшому зниження ролі парламенту України, то все більше народних депутатів не займатиметься законодавчою роботою, тому що “вважають, що це і неефективно, і не дає жодного результату на вплив”.