Після довгоочікуваної, але недовгої кредитної «відлиги», ставки знову різко зростають. Відтак, для багатьох омріяний автомобіль знову перетворюється на примарну надію.

Те, що придбати власний автомобіль реально, довів на власному прикладі Роман Слєпко. Для цього необхідно знайти програму, яка задовольняє ваші сподівання й враховує ваші можливості. Роман мешкає у Києві, йому тридцять років, працює водієм. Нещодавно він придбав власний автомобіль.

Відео дня

Скажіть, яке авто Ви купили?

- ЗАЗ Форца. Для першої машини – те, що треба – і сучасна, і надійна.

Якою програмою Ви скористалися?

- Я шукав таку програму, завдяки якій можна виплачувати за машину невеликими платежами. І щоб відсотки були невеликі. В одному з автосалонів мене ознайомили з програмою, що виявилася найреальнішою для мене. Окрім того, звернув увагу на простоту оформлення угоди: прийшов до салону, показав паспорт, сплатив за вступ до програми – 3,6% від ціни машини й підписав угоду.

Які відсотки Ви сплачуєте щомісяця?

- 0,6% від вартості автомобіля, як плата за послуги компанії.

Яка сума Вашого щомісячного платежу?

- Платіж за мою Форцу 1238 грн. Оскільки я працюю, хоча й навчаюся заочно, мене ця сума влаштовує.

- Що Ви порадили б тим, хто збирається купувати машину та обирає спосіб, у який це зробити?

-  Перш за все –, проаналізувати «за» і «проти». Ідеальної програми Ви не знайдете. Але таку, що задовольняє більшість із ваших потреб, - цілком реально. По-друге, - добре зважити свої сподівання та можливості, й обрати варіант, що найбільш урівноважує ці вимоги. Також, усім раджу уважно прочитати угоду, яку укладаєте, щоб розуміти усі умови, під якими Ви ставите свій підпис. Наприклад, в моєму випадку, я розумів, що на автомобіль потрібно чекати, при цьому сплачувати щомісячні платежі. Щоб мати машину якомога швидше, я заплатив аванс. Угоду підписав у вересні, а у жовтні отримав листа з повідомленням, що можна оформляти необхідні документи та, на умовах Угоди, забирати автомобіль. Мої друзі побачили, що в мене з’явилася машина, й теж зацікавилися умовами.

За коментарями ми звернулися до юридичної фірми «Хоменко, Піта та Партнери». Олександр Хоменко, один із партнерів, розказав наступне: «Подібні програми – купівля автомобілів у групах - існують в Україні ще з 1998 року. Найбільш відомі – АВТОПЛАН та АвтоТак, оскільки через них вже величезна кількість, а саме 42 000 українців придбали власне авто. Зважаючи на попит, широку розповсюдженість та популярність даних програм, Верховною Радою України були прийняті певні зміни, якими послуги придбання у групах унормовані на законодавчому рівні. АвтоТак - програма, що реалізовується спільно з Корпорацією «УкрАВТО» - найбільшого вітчизняного виробника, дистриб`ютора та постачальника сервісних послуг.»

Довідка:

Салони по всій Україні в торгових центрах та у дилерських автосалонах Корпорації «УкрАВТО». Можна придбати KIA, Chevrolet, ЗАЗ, LADA, Chery, TATA, I-VAN.

Гаряча лінія 0-800-500-348

Детальна інформація на офіційному сайті www.autotak.com.ua або в салонах «АвтоТак».

Ігор Федоренко