Київ. 23 грудня. УНІАН. Найбільший в Україні виробник автобусів – корпорація «Еталон» планує в 2012 році збільшити виробництво автобусів різних модифікацій на 10%, порівняно з 2011 роком, – до 1800 штук.

Про це повідомив сьогодні президент корпорації Володимир БУТКО на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, крім того, в 2012 році корпорація «Еталон» планує виробити близько 300 вантажних автомобілів.

Відео дня

Також В.БУТКО повідомив, що корпорація завершила розробку й виробила перший зразок нової моделі міжміського автобуса А08120 «Троянда».

«Це нова, дуже перспективна розробка, яка зараз проходить сертифікацію та випробування», - додав він.

Автобус А08120 «Троянда» призначений для перевезення пасажирів на міжміських маршрутах і має 37 місць для сидіння, а також службове місце, приміром, для змінного водія. Під підлогою пасажирського салону знаходяться багажні відсіки об'ємом 3,7 куб. м. Крім того, в автобусі можна перевозити ще до 20 стоячих пасажирів.

Довідка УНІАН. Корпорація «Еталон» (Київ) об'єднує 21 підприємство. До корпорації входять Бориспільський і Чернігівський автозаводи.

ПрАТ «Бориспільський автозавод» – одне з найбільш молодих українських підприємств у галузі проектування й виробництва автотранспортних засобів. Зареєстровано в квітні 2002 року. Бориспільський автозавод бере активну участь у реалізації державної програми «Шкільний автобус». На заводі освоєно виробництво двох моделей шкільних автобусів.

ПрАТ «Чернігівський автозавод» створено в серпні 2003 року. Виробничий процес охоплює заготовочний, кузовний, складальний, фарбувальний і ремонтно-випробувальний етапи.