Київ. 22 грудня. УНІАН. Адвокат Наталія СУСЛІКОВА вважає маловірогідним завершення до кінця року судового процесу у справі свого підзахисного - депутата Луганської міськради Романа ЛАНДІКА.

Про це Н.СУСЛІКОВА сказала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Ми не закінчили судове слідство у справі. У нас є ще величезна кількість питань. У зв'язку з тим, що нами зроблена така заява генеральному прокурору про фальсифікацію справи, це говорить про те, що справа зібрана слідством не в повному обсязі. Не у повному обсязі вона досліджена. Ми вимагатимемо дослідити її у повному обсязі, і стільки часу, скільки потрібно, щоб встановити істину", - сказала Н.СУСЛІКОВА.

Відео дня

У свою чергу, адвокат Юрій БЕРЕЗОВСЬКИЙ додав, що захист Р.ЛАНДІКА також звернувся до Генеральної прокуратури Росії із заявою про необхідність проведення розслідування за фактами правопорушень стосовно їх підзахисного, зокрема, при його етапуванні з Краснодарської області до інших слідчих ізоляторів Росії.

"Стосовно Романа неодноразово робилися спроби завдати йому якоїсь фізичної шкоди. Була безліч обставин, що принижують гідність і честь громадянина, у тому числі й спроби завдати шкоди його здоров'ю", - пояснив адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня адвокати Н.СУСЛІКОВА і Ю.БЕРЕЗОВСЬКИЙ звернулися до генерального прокурора України Віктора ПШОНКИ з проханням припинити незаконне кримінальне переслідування Р.ЛАНДІКА і притягнути до відповідальності посадовців луганської міліції за фальсифікацію матеріалів справи.

«Висунуте проти нашого підзахисного обвинувачення грубо спотворює дійсні обставини подій і свідчить про навмисне ігнорування органами досудового слідства фактичних обставин подій та втиснення їх шляхом фальсифікацій у штучно створену фабулу обвинувачення, а в ході розгляду справи у суді стало очевидним, що дії Р.ЛАНДІКА не містять складу інкримінованого йому злочину», - зазначається у заяві адвокатів.

Н.СУСЛІКОВА та Ю.БЕРЕЗОВСЬКИЙ вважають, що «діям потерпілої у справі Марії КОРШУНОВОЇ, яка була ініціатором конфлікту і яка почала бійку, завдавши ЛАНДІКУ тілесні ушкодження, в ході досудового слідства була дана неправильна оцінка, яка суттєво вплинула на правову оцінку всіх події і дій Р.ЛАНДІКА, який, будучи потерпілим, внаслідок незаконних дій працівників МВС, опинився обвинуваченим».

Адвокати у заяві до генпрокурора також вказують на те, що слідчими луганської міліції, які розслідують кримінальну справу за обвинуваченням Р.ЛАНДІКА, з метою перешкоджання, на думку адвокатів, правосуддю і незаконного притягнення їхнього підзахисного до кримінальної відповідальності за нібито безпричинне застосування сили до М.КОРШУНОВОЇ і злісне хуліганство, були виділені в окреме провадження матеріали за фактом спричинення М.КОРШУНОВОЮ тілесних ушкоджень Р.ЛАНДІКУ. При цьому очевидно, зазначають автори заяви, що дії М.КОРШУНОВОЇ мали досліджуватися та оцінюватися в сукупності з усіма обставинами справи, і вірна правова оцінка саме дій М.КОРШУНОВОЇ є ключовою для вірної правової оцінки дій Р.ЛАНДІКА.

Довідка УНІАН. 4 липня вночі в ресторані «Баккара» в Луганську син народного депутата від Партії регіонів Володимира ЛАНДІКА, депутат Луганської міськради Р.ЛАНДІК побив М.КОРШУНОВУ.

Відеозапис побиття потрапив до інтернету.

7 липня прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Р.ЛАНДІКА за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Його було оголошено в розшук і затримано в Краснодарі (РФ).

21 вересня Р.ЛАНДІКА екстрадували з Росії до України для притягання до кримінальної відповідальності, а 24 вересня - етапували до Луганська.

26 вересня Ленінський районний суд Луганська залишив Р.ЛАНДІКА під вартою до виголошення вироку.

31 жовтня стало відомо, що Р.ЛАНДІК і М.КОРШУНОВА підписали мирову угоду.

8 грудня потерпіла М.КОРШУНОВА підтвердила в суді одержання компенсації у розмірі 5 тис. дол.

9 грудня батько обвинуваченого заявив, що передав дівчині 320 тис. грн.

Наступне засідання суду з розгляду справи Р.ЛАНДІКА відбудеться 26 грудня.