Київ, 19 грудня. УНІАН. Президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Олександр ВОЛКОВ заявляє, що на початку 2012 року буде створено робочу групу з підготовки і проведення Чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році.

Про це О.ВОЛКОВ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"З січня буде створено робочу групу, ми зберемося і розставимо всі пріоритети, як це все працюватиме", - сказав О.ВОЛКОВ.

Відео дня

При цьому президент ФБУ підкреслив, що будь-яке з українських міст може претендувати на проведення матчів Чемпіонату Європи. "Тепер все вже залежить від бажання місцевих органів влади, людей, які люблять баскетбол, і бізнесу, який захоче в цьому брати участь”, - уточнив він.

О.ВОЛКОВ вважає, що рішення FIBA про проведення в Україні Чемпіонату з баскетболу в 2015 році стало результатом згуртованості української влади і спортивної громадськості. "Ми об'єдналися як ніколи, і ця єдність дозволила нам виграти заявку", - вважає він.

 

Президент ФБУ також повідомив, що для нього став сюрпризом відкликання заявки на проведення чемпіонату в чотирьох країнах — Німеччині, Франції, Італії і Хорватії. "Для мене особисто було величезним сюрпризом, що за п'ять днів до голосування вони знялися. Причин я не знаю", - додав О.ВОЛКОВ.

На його думку, всі твердження про непрозорість проведення конкурсу є безпідставними. "Я жодної непрозорості не бачив. Усі умови, які були висунуті, були абсолютно однаковими для всіх", - підкреслив президент ФБУ.

Як повідомляв УНІАН, Україна офіційно одержала право на проведення Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Відповідне рішення Ради ФІБА-Європа 18 грудня в Мюнхені оголосив президент організації Олафур РАФНССОН.

14 грудня баскетбольні асоціації Франції, Німеччині, Італії і Хорватії ухвалили рішення відкликати свою спільну заявку на проведення Євробаскету-2015 у зв'язку з незадоволеністю певними моментами конкурсної процедури. Після цього конкурентів у українській заявки не залишилося.