Київ. 16 грудня. УНІАН. Дитячий письменник Наталія ЛАРКІН оголосила про початок інтелектуальної гри для читачів, які придбали дитячу книжку «Кошка Нюся и ее друзья», і презентувала головний приз.

Як повідомила Н.ЛАРКІН на презентації книжки в агентстві УНІАН, той, хто розгадає на сторінках книги таємний код, отримає приз - 100-грамову статуетку кішки Нюсі зі смарагдовими очима. Статуетка із золота 585 проби виготовив директор ювелірної компанії «Таліон» Андрій ЛАСКАВИЙ.

 

Відео дня

Н.ЛАРКІН повідомила, що під час гри планується також розіграти шість статуеток кішки. Вони розігруватимуться один раз на три місяці. Для цього проводитимуться конкурси оповідань, цікавих історій про тварин, фотогалерей та відеороликів про домашніх улюбленців.

Книжка вже надійшла у продаж, зокрема, у мережу книгарень «Фоліо». Перший наклад становить 10 тис. екземлярів. Її роздрібна ціна 85 грн.

На презентації були оприлюднені правила гри, яка будується на діалозі – «автор книжки-читач» - через інтернет-сайт www.koshkanusya.com

Як повідомив директор концерну «Наука», продюсер Сергій ЛАРКІН, для того, щоб прочитати закодоване повідомлення та виграти головний приз, юним читачам та їхнім батькам слід здійснити декілька наступних кроків. По-перше, придбати книжку у мережі магазинів «Фоліо». Усі примірники книжки пронумеровані і захищені спеціальною галограмою. У книгарні треба заповнити сертифікат, який міститься на перших сторінках книжки, а також поставити штамп цього магазину. Власник книжки «Кошка Нюся и ее друзья» для участі у грі має зареєструватится на сайті. Після реєстрації на спеціальному полі сайту вводиться загадкова фраза. Якщо повідомлення розшифроване правильно, сервер сайту надішле відповідне повідомлення, що підтвердить перемогу.

Читач, чий сертифікат підтверджує його перемогу у грі, разом з оригіналом книжки має звернутися до одного із київських банків, де у спеціальному сейфі зберігається золота статуетка кішки, а також конверт із правильною відповіддю. Інформація про банк тапкож з'явиться на сайті.

Для допомоги читачам автор надаватиме підказки. Нові підказки з'являтимуться на сайті раз на місяць у рубриці «Мудрі поради». Для найменших читачів проводитимуться конкурси та ігри, у яких підказку можна виграти.

На запитання, наскільки складно розгадати закодоване повідомлення, С.ЛАРКІН відповів: «Ми підведемо читача до підказки настільки близько, наскільки це можливо, щоб залишити інтригу. Десь після сьомої-восьмої підказки не вгадати буде складно», - сказав він.

Водночас С.ЛАРКІН зауважив, що у випадку, якщо ніхто не зможе вгадати, золоту статуетку кішки Нюсі планується продати на благодійному аукціоні, а отримані кошти перерахувати у дитячі будинки.

С.ЛАРКІН також повідомив, що проект розроблено на його особисті кошти. У подальшому планується залучати спонсорів і поширювати цю гру в Росії та США.