Київ. 15 грудня. УНІАН. Центр підготовки професійних програмістів при "Галицькій Академії" (Івано-Франківськ) розпочав реалізацію освітньої програми, що передбачає дистанційне навчання фахівців з програмування.

Про це директор центру, доцент "Галицької академії" Сергій ІЩЕРЯКОВ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, даний проект впроваджуватиметься за підтримки Асоціації "Інформаційні технології України" з використанням практичного досвіду, накопиченого у "Галицькій Академії".

Відео дня

Проект реалізовуватиметься у два етапи. На першому етапі передбачається підготовка у центрі тренерів, які у свою чергу під час другого етапу вже готуватимуть програмістів.

Планується, що основний контингент майбутніх тренерів буде сформовано зі студентів випускних курсів, які вже мають практичні навички у програмуванні та викладанні.

Навчання проводитиметься дистанційно, двічі-тричі на тиждень протягом 5-6 місяців.

За оцінкою С.ІЩЕРЯКОВА, центр може готувати близько 400 тренерів у різних регіонах України, проте, за його словами, звичайно ж, не всі після закінчення навчання захочуть займатись тренерською роботою і можливо самі працюватимуть програмістами.

 

За словами С.ІЩЕРЯКОВА, проект передбачає масштабну підготовку фахівців з програмування у відповідності до базового рівня Oracle Certified Professional, Java SE6 Programmer, здатних виконувати виробничі завдання Junior Programmer на платформах Google Android та J2EE. Дана навчальна програма адаптована до вимог програми авторизованих курсів корпорації Oracle SL-110-SE6 "Основи мови програмування Java", SL-275-SE6 "Мова програмування Java" та інших. Як зазначив С.ІЩЕРЯКОВ, отримані теоретичні знання та практичні навички допоможуть слухачам якнайкраще підготуватися та успішно пройти іспити на отримання сертифікатів Oracle.

У свою чергу, віце-президент Асоціації "Інформаційні технології України" Ігор ЛИСИЦЬКИЙ зазначив, що асоціація всебічно сприятиме просуванню даного проекту. За його словам, незважаючи на те, що щорічно в Україні навчальні заклади випускають до 30 тис. програмістів, лише 10-15% з них можуть влаштуватися на роботу. Причиною цього, на його думку, є те, що отримана випускниками освіта не дозволяє їм одразу влаштуватися на роботу. Тому, за словами І.ЛИСИЦЬКОГО, на сьогодні в Україні існує величезний попит на фахових програмістів. На його думку, проект Центру підготовки професійних програмістів дозволить вирішити цю проблему.