Київ. 15 грудня. УНІАН. Державна іпотечна установа (ДІУ) до кінця поточного року планує повністю погасити корпоративні облігації на суму 1 млрд. грн., випущені під державні гарантії у 2006 році.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління Державної іпотечної установи Віктор МИРГОРОДСЬКИЙ.

За його словами, погашення облігацій відбудеться з 14 по 23 грудня поточного року.

Відео дня

«З 14 по 23 грудня ми повинні погасити мільярд. На 15 грудня залишилося погасити 608,2 млн. грн. До 23 грудня ми погасимо ті, що залишилися 608 мільйонів 200 тисяч. Гроші у нас є, вони саме для цих цілей зарезервовані", - сказав голова правління ДІУ.

В.МИРГОРОДСЬКИЙ додав, що за весь термін обслуговування облігацій ДІУ своєчасно виконувала свої зобов'язання.

Крім того, голова правління ДІУ повідомив, що в серпні поточного року установа погасила іпотечні облігації на 50 млн. грн. (серії А - на 30 млн. грн. і серії G - на 20 млн. грн.), розміщені у 2008 році.

Він нагадав, що у 2006 році відбувся перший випуск корпоративних облігацій серій A, B, C, D, E, F, G, H, I, J на 1 млрд. грн., а у 2008 році - перший випуск іпотечних облігацій серій A і G на 50 млн. грн.

Довідка УНІАН. Державна іпотечна установа в Україні створена постановою Кабінету міністрів України 8 жовтня 2004 року. Засновником ДІУ виступила держава в особі Кабміну.

Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування іпотечних кредитів за рахунок коштів, одержаних від розміщення своїх облігацій. Папери розміщуються шляхом відкритого продажу на території України серед інвесторів – юридичних і фізичних осіб, резидентів і нерезидентів. Облігації ДІУ розміщує самостійно. За паперами видається 100% державна гарантія.